Sport

Badr Hari: "Als je verloren hebt kun je beter nederig zijn"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Badr Hari: "Als je verloren hebt kun je beter nederig zijn"


Badr Hari presenteerde zich opvallend nederig op de persconferentie in aanloop naar zijn gevecht met Arek Wrzosek op 4 september. Ook lichtte hij de breuk met Mike Passenier toe: "Na vijftien jaar was het vuur tussen Mike en mij gedoofd."

Nederig

In aanloop naar zijn vorige gevecht met Benjamin Adegbuyi, die hij verloor, toonde Hari zich van een compleet andere kant, met opmerkingen als "walk in the park" en "easy money". Ook beschreef hij het niveauverschil tussen de twee vechters als Heerenveen tegen Real Madrid. Uiteindelijk verloor hij de partij via knock-out.

Nu laat Badr zich van een andere kant zien. "Ik kan nu wel een mooi verhaal ophangen, maar als je verloren hebt dan kun je beter nederig zijn", zei hij onder andere. "Ik heb respect voor mijn tegenstander. Hij zal op zijn topniveau zijn en dat zal ik ook moeten doen", aldus Hari op de persconferentie.

Nieuwe trainer

Na de nederlaag tegen Adegbuyi besloot Hari ook van trainer te wisselen. "Na vijftien jaar was het vuur tussen Mike en mij gedoofd", legt hij uit. "We hebben samen veel meegemaakt, maar de laatste jaren wist hij me niet echt meer te raken. Bij gevechten was ik niet meer echt gretig en hongerig. Ik moest mezelf weer terugvinden." Het is de tweede keer dat Hari breekt met trainer Mike. Tegenwoordig traint Hari bij SB Gym in Utrecht onder coach Said El Badaoui. "Bij Said heb ik nu hetzelfde gevoel als ik vijftien jaar geleden bij Mike had. De echte wil om mezelf te laten zien is weer terug. Ik wil iedereen laten zien dat ik nog steeds de beste ben, ik ben klaar voor de wereldtitel", aldus Hari.

'Ik ben nog steeds de sterkste'

Ook werd Hari gevraagd of hij al aan stoppen heeft gedacht. "Eerlijk, daar denk ik nooit aan", reageert Hari duidelijk. "Op de gym laat ik iedereen alle hoeken van de ring zien, ik ben nog steeds de sterkste. Dat wil ik ook in wedstrijden laten zien", zegt hij.

Zijn aankomende tegenstander Wrzosek zei dat hij de geschiedenisboeken in zal gaan als Hari's laatste tegenstander. "Vroeger was Badr geweldig, maar zijn tijd is voorbij", aldus de Pool. Hari moest daar om lachen en zei: "Ik haat het om nederig te zijn. Wacht maar tot ik straks weer gewonnen heb, dan is die nederigheid verdwenen en heb ik nog meer praatjes dan vroeger."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie