OMG

De politie vermoordde zijn broertje en dit is hoe hij vecht voor gerechtigheid

foto: CBSN
  1. Newschevron right
  2. De politie vermoordde zijn broertje en dit is hoe hij vecht voor gerechtigheid

Sinds wanneer wordt er geschoten op iemand waarvan je niet zeker weet of hij écht de dader is? Sinds wanneer moet er überhaupt worden geschoten op iemand die autoramen kapotmaakt? En waarom wordt er niet eerst gecheckt of de verdachte een wapen heeft voor hij doorzeeft wordt met kogels?! WTF?!

Het overkwam de 22-jarige Stephon Clark uit Sacramento. Hij stierf in de tuin van zijn oma met 20 kogelgaten in z'n lichaam en de politie is de boosdoener. Wat blijkt, de agenten in kwestie zagen zijn telefoon aan voor een wapen. Oudere broer Stevante Clark (25) is woedend en maakte een krachtig statement met een emotioneel protest bij de raadsvergadering in Sacramento.

Hij riep de naam van zijn overleden broertje meerdere malen en ging demonstratief zitten op de lange tafel voor de raadsleden.

"De burgemeester wil met me in gesprek gaan, maar het hoofd van de politie boeit het geen ene reet. Hij toont helemaal geen emotie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

onnodig

De burgemeester van de hoofdstad van Californië, Darrell Steinberg, vindt dat Stephon nooit doodgeschoten had mogen worden. Hij heeft de burgers van de stad opgeroepen om de begrafenis van het slachtoffer vredig te laten verlopen.

solidariteit

Naast het protest bij de gemeenteraad, was er ook nog een demonstratie bij een NBA-wedstrijd van de Sacramento Kings. De basketbalspelers van het team droegen een zwart T-shirt in solidariteit met de familie van het slachtoffer.

bedreigd?

De achtervolging en de manier waarop de kogels werden afgevuurd op Stephon, zijn te zien in een video die is gemaakt door een bodycam van de agenten. Ze kregen kort daarvoor een melding dat een mogelijke inbreker over een hek was gesprongen. De witte en donkere agent verklaarden dat zij zich bedreigd voelden en dachten dat Stephon een wapen op hen had gericht.

Er loop inmiddels een onderzoek vanuit het Openbaar Ministerie om te checken of de agenten in kwestie onjuist gehandeld hebben...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie