OMG

Man adopteert 13-jarige jongen nadat adoptieouders hem achterlieten

foto: Instagram: fosterdadflipper
  1. Newschevron right
  2. Man adopteert 13-jarige jongen nadat adoptieouders hem achterlieten

Tony Mutabazi was elf jaar oud toen hij werd achtergelaten door zijn adoptieouders. Twee jaar later was daar Peter, die als een ware held al twaalf adoptiekinderen opving en nu ook Tony een liefdevolle thuisbasis gaf.

achtergelaten

Sinds zijn tweede is de Amerikaanse Tony al gescheiden van zijn biologische ouders. Op zijn vierde werd hij geadopteerd door een koppel uit Oklahoma, dat hem zeven jaar later op elfjarige leeftijd, heeft achtergelaten in het ziekenhuis en nooit meer is teruggekomen.

'Wie doet zoiets?'

Peter, een man uit North Carolina die al twaalf adoptiekinderen heeft opgevoed in drie jaar, kreeg een belletje of hij Tony wilde opvangen in het weekend. Het idee was dat Tony een paar dagen bij hem zou blijven. Nadat Tony zijn verhaal aan hem vertelde, dacht Peter daar echter anders over, zo vertelt hij aan Good Morning America. "Ik moest huilen. Ik dacht: wie doet zoiets? Toen ik hoorde dat de ouderlijke rechten van de adoptieouders waren afgenomen en hij nergens heen kon, wist ik dat ik hem wilde helpen."

zware jeugd

Het verhaal van Tony raakte Peter extra hard, omdat hij zelf een zware jeugd gehad heeft. Peter is geboren in Uganda. Zijn vader mishandelde hem en zijn andere gezinsleden. Op een dag moest Peter sigaretten halen voor zijn vader, maar op de terugweg ging het onweren, waardoor het pakje kapot ging. Hij was zo bang om naar huis te gaan, dat hij als tienjarig jongetje is weggelopen en nooit meer is teruggegaan. Peter vond iemand in Amerika die hem hielp in deze zware tijd en daarom wil hij nu zelf ook andere kinderen helpen.

families don't have to match

"Vanaf de eerste dag noemde hij me al papa," vertelt Peter ook aan Good Morning America. "Hij is zo trots om op school te zeggen 'Hey, dat is mijn vader.'" Peter is nu officieel Tony's vader sinds november vorig jaar. Ze hebben matching t-shirts waar ‘Families don’t have to match’ op staat en dat blijkt, want de twee laten op Instagram zien dat het goed met ze gaat en dat ze allemaal leuke vader-zoon-activiteiten doen.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie