OMG

India zet duif uit Pakistan vast wegens spionage

  1. Newschevron right
  2. India zet duif uit Pakistan vast wegens spionage

De Indiase autoriteiten hebben een duif opgepakt wegens spionage. De duif zou een spion van Pakistan zijn en werd dan ook bij de grens tussen India en Pakistan opgepakt. De verdachte vogel was opvallend roze geverfd en droeg een genummerde ring om zijn pootje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Code = telefoonnummer

De Pakistaanse duivenmelker Habib Ullah zegt tegen The Times of India dat de opgepakte 'spion' zijn duif is. Hij traint graag duiven en de opgepakte duif is zijn favoriet: "De duif die over de grens vloog is mijn favoriete duif. Ik ben verrast dat ze hem behandelen als een spion, omdat er een nummer om zijn pootje zit." Volgens Habib is die code zijn telefoonnummer. Al zijn duiven zouden dat nummer dragen.

Demonstreren voor de duif

Habib Ullah vindt het onzin dat zijn vogel als spion gezien wordt. Hij heeft zowel de Indiase als de Pakistaanse regering gevraagd om de veilige terugkeer van zijn duif. Als dat niet gebeurt, gaat Ullah demonstreren op de grens tussen India en Pakistan om zo de aandacht van de internationale media te trekken.

Onderzoek in volle gang

Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat ze een duif hebben opgepakt en zegt dat ze niet weten waar het dier vandaan komt: "De vogel werd bij de grens gevangen door burgers. Wij vonden een ring aan het pootje waar nummers op stonden. Het onderzoek is nog in volle gang." De duif blijft gevangen tot het onderzoek is afgerond. Inmiddels hebben ze al een röntgenfoto van de duif gemaakt waar niets verdachts uit kwam. Laten we hopen dat ze de code gewoon bellen en Habib Ullah zijn duif weer terugkrijgt.

Spionnenduif

Het is overigens niet voor het eerst dat ze in India een spionnenduif oppakken. In 2015 gebeurde dit ook al. Toen vonden ze een tekst en wat nummers op de staart van de vogel.

Ster advertentie
Ster advertentie