Naar homepage
OMG

Bizarre complottheorie: huwelijk Harry & Meghan + winst Liverpool = dode paus

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Bizarre complottheorie: huwelijk Harry & Meghan + winst Liverpool = dode paus

2018 belooft een prachtig jaar te worden voor Groot-Brittannië. Prince Harry en Meghan Markle gaan op 19 mei van dit jaar trouwen én Liverpool maakt op 26 mei tegen Real Madrid kans om de Champions League te winnen. Dat klinkt allemaal leuk, maar in het Vaticaan zijn ze waarschijnlijk angstig dankzij een sicke reeks van gebeurtenissen in de geschiedenis.

Paus - Prins - Liverpool

Er zijn in de afgelopen vijftig jaar al drie pausen overleden in hetzelfde jaar waarin een Britse prins trouwde én Liverpool de Champions League won. Natuurlijk kan je overal linkjes leggen en complottheorieën in zien, maar dit jaar komt de kans op de dood van een paus weer akelig dichtbij.

Twee pausen overleden

In 1978 trouwde Prince Michael of Kent in hetzelfde jaar waarin Liverpool de Champions League won. In datzelfde jaar zijn twee pausen overleden: Paulus VI en zijn opvolger Johannes Paulus I, de laatstgenoemde paus overleed al na 33 dagen aan een acuut hartinfarct.

R.I.P. Johannes Paulus II

Prins Charles trouwde in 2005 met Camilla Parker Bowles. Het jaar waarin hij voor de tweede keer in het huwelijksbootje stapte was ook toevallig het jaar dat Liverpool de Champions League won. Voor het Vaticaan was het een mindere periode, want paus Johannes Paulus II overleed in datzelfde jaar.

Mike Ross

2018 lijkt in het voordeel van de geliefde paus Franciscus, want de populaire Argentijn is nog kerngezond. Liverpool beleeft een mindere periode richting de Champions League-finale. Het team waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum voor spelen, verloor onlangs nog van Chelsea met 1-0. Wat haast zeker plaats gaat vinden is het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. De enige die daar nog roet in kan gooien is Mike Ross, haar tegenspeler in de tv-serie Suits.

Ster advertentie
Ster advertentie