OMG

Bedrijf Elon Musk plaatst chip in iemands hoofd: "Veelbelovende resultaten"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bedrijf Elon Musk plaatst chip in iemands hoofd: "Veelbelovende resultaten"

Het bedrijf Neuralink van Elon Musk heeft een chip in het hoofd van een mens geplaatst. Deze chip zou in de toekomst ervoor kunnen zorgen dat mensen met een verlamming hun spieren weer kunnen gebruiken. Op zijn platform X deelt Musk het nieuws met zijn volgers en laat hij ook weten dat het goed gaat met de proefpersoon.

Hersenimplantaat

"De eerste mens ooit heeft een implantaat van Neuralink gekregen en is goed aan het herstellen. De resultaten zien er veelbelovend uit en laten een neuronenpiek zien", schrijft Elon Musk op X. Het bedrijf heeft een implantaat gemaakt waardoor de hersenen kunnen communiceren met een computer. Dit zou ervoor moeten zorgen dat mensen met een verlamming hun spieren in de toekomst weer zouden kunnen gebruiken.

Dit is de eerste keer dat de hersenimplantaat op een mens is gebruikt door Neuralink. De chip is echter wel al jaren getest op verschillende dieren. Twee jaar geleden bracht het bedrijf een video naar buiten, waarin een aap te zien was die het spelletje Pong via zijn gedachten speelde. Toch zorgen deze dierenproeven ook voor veel kritiek, omdat er naar verluidt veel dieren zijn overleden hierdoor.

Niet eerste keer

Neutralink is niet het eerste bedrijf dat er in is geslaagd om een chip in het hoofd van een mens te plaatsen. Zo plaatste het bedrijf Blackrock Neurotech ook al twee implantaten bij iemand die verlamd raakte na een auto-ongeluk. De man raakte verlamd vanaf zijn borst, maar kon met de implantaten een robotarm aansturen. Dit grote nieuws zorgde ervoor dat de man met zijn robotarm de hand van de voormalige president Obama in 2016 schudde.

Ster advertentie
Ster advertentie