OMG

Eerste vliegende auto in de maak: "In 2025 kan de productie beginnen"

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Eerste vliegende auto in de maak: "In 2025 kan de productie beginnen"

Er wordt al jaren gesproken over vliegende auto's en hoewel niemand er nog in slaagde om er een op de markt te brengen, probeert de Amerikaanse startup Alef Aeronautics daar verandering in te brengen. Zij hopen namelijk in 2025 de eerste vliegende auto te produceren.

Vliegende auto

De Amerikaanse startup Alef Aeronautics maakte deze week geschiedenis met een prototype van de eerste vliegende auto. De futuristische auto, die plaats heeft voor twee passagiers, werd gedebuteerd tijdens de Detroit Auto Show in Amerika. Hoewel de auto niet heeft gevlogen tijdens het evenement, zal het volgens CEO Jim Dukhovny niet lang duren voordat dit wel gebeurd. Hij gaat er namelijk vanuit dat de auto in 2025 al geproduceerd kan worden. "Dit is nog niet de uiteindelijke versie, maar we kunnen wel stellen dat het er erg op lijkt."

De auto zal op de reguliere wegen kunnen rijden, maar in de toekomst wellicht ook via speciale wegen in de lucht. "Er zijn verschillende dingen waar we nu samen met NASA aan werken. Zo is NASA op dit moment bezig met een mogelijkheid voor een 'autoweg in de lucht', zodat vliegende auto's en drones hier gebruik van kunnen maken", vertelt de CEO aan Robb Report.

"Makkelijk te besturen"

De handgemaakte en custom-made auto zal in 2025 hoogstwaarschijnlijk te koop staan voor zo'n 300.000 euro. Toch hoopt de startup dat de 'normale burger' in de toekomst ook gebruik kan maken van de auto. Het zou volgens de CEO namelijk erg makkelijk zijn om erin te rijden. "Ik kan je in minder dan 15 minuten leren hoe je de auto moet besturen. Als je het verschil tussen links, rechts, omhoog en omlaag weet dan kun je het al."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie