OMG

Uitvinder flyboard crasht tijdens demonstratie

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Uitvinder flyboard crasht tijdens demonstratie

Franky Zapata, de Franse uitvinder van het flyboard, is neergestort tijdens een demonstratie van zijn uitvinding. Zapata kwam in een meer terecht en was ongedeerd.

Crash

Bij een demonstratie van zijn uitvinding raakte Zapata de controle kwijt over het apparaat. Op beeld is te zien hoe hij tollend opstijgt om uiteindelijk te crashen in een meer. Zapata kon snel door hulpdiensten uit het water worden gehaald. Ter controle werd hij meegenomen naar het ziekenhuis, maar de Fransman was bij bewustzijn en niet ernstig gewond.

Het is nog niet duidelijk wat er misging bij het opstijgen, maar uit voorbehoud zijn alle andere vluchten met het flyboard, die dit weekend gepland stonden, afgelast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitvinding

Uitvinder en waaghals Zapata bouwde ooit het flyboard omdat hij vanwege zijn kleurenblindheid geen helikopterpiloot mocht worden. Met zijn uitvinding stak de 'Vliegende Fransman' eerder al eens Het Kanaal over van Frankrijk naar Groot Britannië. Het flyboard, dat een snelheid van bijna 150 kilometer per uur kan halen, wist in 22 minuten de oversteek te maken van 35 kilometer.

Ster advertentie
Ster advertentie