OMG

Apple aangeklaagd nadat trommelvlies 12-jarige jongen scheurt door AirPods

foto: Shutterstock | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Apple aangeklaagd nadat trommelvlies 12-jarige jongen scheurt door AirPods

Apple is in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat een 12-jarige jongen uit Texas gehoorschade zou hebben opgelopen terwijl hij AirPods droeg. Hij had de draadloze oortjes in toen er op zeer hoog volume een AMBER Alert afging. Daardoor zou zijn trommelvlies gescheurd zijn.

Luid alarm tijdens het Netflixen

Het incident vond in 2020 plaats. In de aanklacht beschrijven de ouders van de jongen hoe hij aan het Netflixen was terwijl hij zijn AirPods in had, die op een laag volume stonden ingesteld. Toen er een AMBER Alert binnenkwam vanwege een vermist kind, schoot het volume omhoog, waardoor het luide alarm zijn trommelvlies en slakkenhuis in zijn oor beschadigde, met blijvende gehoorschade tot gevolg.

De jongen kreeg last van duizeligheid, misselijkheid en oorsuizen en moet volgens zijn ouders de rest van zijn leven een gehoorapparaat dragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schadevergoeding

De familie eist nu een schadevergoeding. Niet alleen voor het lichamelijk letsel, maar ook voor de emotionele schade en toekomstige medische kosten. De ouders stellen dat Apple gebruikers van de AirPods zou moeten waarschuwen om het volume van meldingen aan te passen tot een veilig niveau, aangezien dit niet automatisch zou gebeuren wanneer er eentje binnenkomt. Apple heeft nog niet gereageerd.

Meer verhalen

Er gingen de afgelopen jaren meer soortgelijke verhalen over AirPods rond op internet, waaronder op de supportwebsite van Apple en Reddit. Mensen die bijvoorbeeld rustig muziek aan het luisteren waren, werden net als de jongen uit Texas opgeschrikt door een heel luid alarm, ongeacht het volume dat ze hadden ingesteld.

Hoewel je op je iPhone en iPad het volume van geluidsmeldingen kan aanpassen via 'koptelefoonveiligheid' bij instellingen, is dit in de meeste landen niet het geval voor noodmeldingen zoals een AMBER Alert. Je kunt dit soort meldingen wel helemaal uitschakelen, namelijk onderaan het menu 'berichtgeving'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie