OMG

Spookhuisacteur aangeklaagd na per ongeluk steken jongetje (11) met mes

foto: Alissala / Shutterstock.com | Ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Spookhuisacteur aangeklaagd na per ongeluk steken jongetje (11) met mes

In een spookhuis in het Amerikaanse plaatsje Berea in de staat Ohio werd het afgelopen week wel heel griezelig. Een acteur die daar aan het werk was om bezoekers te laten schrikken, stak namelijk per ongeluk met zijn echte (!) mes in de voet van een 11-jarig jongetje.

'Dat is nep'

De jongen liep door de attractie 7 Floors of Hell toen hij de 22-jarige acteur tegenkwam. "Hij liep naar mijn zoon toe en hield een mes vast", vertelt de moeder tegen News 5 Cleveland. "Zijn intenties waren om hem te laten schrikken, maar mijn zoon reageerde met: 'Dat is nep, ik ben niet bang'."

De acteur, die geen namaak mes maar een echte dolk bij zich droeg, begon het ding vervolgens in de vloer te steken. Daarbij raakte hij per ongeluk de sandaal van de jongen, waardoor hij in zijn grote teen sneed. De acteur zou gelijk zijn excuses hebben aangeboden en de jongen hebben geholpen.

Snee

De jongen hield er gelukkig alleen een snee aan over en kwam er met een verbandje vanaf. "Ik wilde geen scène schoppen", aldus de moeder, die het spookhuis vervolgens gewoon verder afmaakte met haar zoontje. "Maar ik ben erg van streek. Ze bleven maar zeggen: 'Ongelukken gebeuren nou eenmaal'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontslagen

De eigenaar van het spookhuis liet aan CNN weten dat er strenge regels gelden. Zo mogen de acteurs geen echte wapens dragen, alleen rubberen. De man in kwestie zou het mest zonder weten van zijn baas uit zijn auto hebben gepakt en is ontslagen. "Hij deed iets wat hij niet had mogen doen. Dat tolereren we niet."

Aangeklaagd

De acteur wordt aangeklaagd wegens nalatigheid. "Duidelijk een slechte beslissing van zijn kant om een mes mee te nemen naar een kermisterrein", aldus de politie, die het wapen in beslag heeft genomen. De eigenaar van de attractie hoopt dat mensen er nog steeds vanuit gaan dat het spookhuis veilig is. "We zijn al 21 jaar aan het werk. Dit is gewoon iets wat de acteur dom genoeg in zijn eentje deed. Het was een ongeluk."

Ster advertentie
Ster advertentie