Entertainment

Dr. Dre's 'first billionaire'-filmpje met Tyrese kostte hem $200 miljoen in deal met Apple

foto: Facebook: Tyrese Gibson
  1. Newschevron right
  2. Dr. Dre's 'first billionaire'-filmpje met Tyrese kostte hem $200 miljoen in deal met Apple

Dr. Dre schreef acht jaar geleden hiphopgeschiedenis door een historische deal te sluiten met Apple, waardoor de producer zichzelf in een video met Tyrese aankondigde als eerste miljardair uit de hiphopscene. Zijn voortijdige aankondiging zorgde echter voor paniek bij zijn businesspartner en kostte hem uiteindelijk 200 miljoen dollar.

Beats Electronics deal met Apple

Apple nam in 2014 Dr. Dre's Beats Electronics over, welke hij oprichtte met Jimmy Iovine. De overname kwam echter bijna in gevaar nadat Tyrese een Facebookvideo plaatste waarin Dr. Dre over de deal sprak. In het nieuwe boek van New York Times-verslaggever Trip Mickle, After Steve: How Apple Became A Trillion-Dollar Company And Lost It's Soul, wordt onthuld dat de oorspronkelijke deal 3,2 miljard dollar waard was, voorafgaand aan de video van Tyrese en Dr. Dre.

"Het was een bedrag dat Iovine en Dre nauwelijks konden bevatten", schreef Mickle. "Terwijl de advocaten de laatste details gladstreken, riep Iovine het managementteam van Beats Electronics op om naar zijn huis te komen in de buurt van Beverly Hills. Hij vertelde iedereen dat ze op het punt stonden een enorme deal te sluiten. Het enige waardoor de deal nog zou kunnen afketsen, zou zijn wanneer er berichten over de deal in de media zouden lekken."

Facebookvideo

Ondanks de waarschuwing van Iovine, werd hij de volgende ochtend door Diddy geattendeerd op een video die op het internet rondging van Tyrese en Dr. Dre die over de deal spraken. "Om twee uur 's nachts kreeg Iovine een telefoontje van Puff Daddy, die vertelde dat Dre en Tyrese in een Facebookvideo over de deal spraken", schreef Mickle in het boek. "Iovine bekeek de video en kromp ineen toen hij Tyrese zag opscheppen over het dronken zijn van de Heineken in een opnamestudio."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

200 miljoen dollar

Iovine nam vervolgens direct contact op met Apple-CEO Tim Cook, uit angst dat de deal zou worden geannuleerd als gevolg van de voortijdige aankondiging. Cook liet Dre en Iovine naar het hoofdkantoor van Apple komen en vertelde ze dat hij de deal niet zou beëindigen, hoewel hij wel teleurgesteld was in de video.

De CEO van Apple gebruikte de video vervolgens als argument om 200 miljoen dollar van de deal te schrappen. De partijen brachten vervolgens naar buiten dat de waardedaling van 3,2 miljard naar 3 miljard dollar te wijten was aan het lage aantal abonnees van Beats Music, terwijl dit dus in feite kwam door de video van Dr. Dre en Tyrese.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie