OMG

BBC maakt excuses voor 'Manchester United is troep' in nieuwsbalk

foto: YouTube: BBC
  1. Newschevron right
  2. BBC maakt excuses voor 'Manchester United is troep' in nieuwsbalk

Een opvallend moment vanochtend op de Britse televisiezender BBC, waar de tekst 'Manchester United is troep' te lezen was in de nieuwsbalk. De BBC heeft zich inmiddels live op televisie verontschuldigd tegenover Manchester United en alle supporters van de club. De zender legt uit dat iemand achter de schermen aan het leren was om het systeem te gebruiken.

Niet serieus bedoeld

De tekst kwam vanochtend tussen 09:00 en 10:00 uur voorbij in de nieuwsbalk, tussen andere belangrijke headlines. Presentatrice Annita McVeigh kreeg de taak om namens BBC excuses aan te bieden aan alle Manchester United-fans die mogelijk beledigd waren. "De fout is gemaakt door iemand die aan het leren was hoe de ticker moest worden bediend."

McVeigh lichtte verder toe: "Er zijn willekeurige dingen geschreven die niet serieus bedoeld waren." Zo verschenen er ook andere bijzondere berichten in de nieuwsbalk, zoals 'overal weer regen'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niets mee te maken

Ook op social media stroomden de reacties binnen op het voorval. Onder meer BBC-presentator en Manchester City-fan Clive Myrie liet van zich horen. "Ik had hier niets mee te maken!", schreef hij. De aartsrivaal van Manchester United werd afgelopen zondag kampioen van de Premier League.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie