Sport

Manchester United-aanvaller Marcus Rashford schrijft open brief aan Brits parlement

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Manchester United-aanvaller Marcus Rashford schrijft open brief aan Brits parlement

De 22-jarige Marcus Rashford doet al jaren veel aan liefdadigheid. Zo hielp hij eerder al kinderen uit arme gezinnen aan een maaltijd en bezorgde hij kerstpakketten aan dak- en thuislozen met daarin warme kleding. Deze keer gaat Rashford een stap verder en richt hij zich op alle politici in het land. Aangezien het aan taak van de regering is om honger te bestrijden, schrijft de voetballer van Manchester United nu een open brief aan het Britse parlement waarin hij de noodklok luidt.

Kinderen niet hongerig naar bed

Rashford wil dat de kinderen van families met lage inkomens ook in de zomervakantie voedselbonnen krijgen. Dit vouchersysteem ging afgelopen maart van start, maar stopt binnenkort. Dat wil Rashford kostte wat kost voorkomen. "Dit is Engeland in 2020 en het gaat om urgente kwestie waar jullie hulp bij nodig is. Heel het land kijkt naar jullie. Maak alsjeblieft een draai en maak topprioriteit van het beschermen van de levens van de meest kwetsbaren. Wat je politieke voorkeur ook is, kunnen we met zijn allen afspreken dat geen enkel kind hongerig naar bed moet gaan?"

Voedselbanken en gaarkeukens

Marcus Rashford schrijft in de brief dat hij vroeger ook at bij voedselbanken en gaarkeukens, omdat zij het als gezin ook financieel moeilijk hadden. "Mijn moeder werkte fulltime voor een minimumloon, maar wij hadden in ieder geval altijd een goed avondmaal op tafel staan," zegt de aanvaller. "Maar dat was niet genoeg en wij kregen daarbij ook hulp. Zonder de liefdadigheid van de gemeenschap was ik niet de Marcus Rashford die iedereen nu ziet: een 22-jarige zwarte man die met alle geluk een carrière is begonnen in de sport waar hij zo van houdt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie