logo
OMG

Student met shotgun tegengehouden door knuffel van coach

bron: NBC News
  1. Newschevron right
  2. Student met shotgun tegengehouden door knuffel van coach

Heftige beelden: een schoolcoach heeft een 18-jarige student die met een geladen shotgun naar zijn middelbare school kwam, ontwapend met een knuffel. Hoogstwaarschijnlijk was de jongen er niet om anderen te doden, maar zichzelf.

omhelsing

In het filmpje is te zien hoe schoolcoach Keanon Lowe student Angel Granados-Diaz van achteren benaderd terwijl hij een klaslokaal in wil lopen. De coach houdt Angel vervolgens een aantal minuten in een omhelzing. Een andere leraar kon zo het wapen afpakken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorwaardelijke celstraf

Het incident vond in mei plaats op Parkrose High School in Oregon en Angel is deze maand veroordeeld. Bij de veroordeling is gebleken dat de jongen de shotgun waarschijnlijk bij zich had om een einde maken aan zijn eigen leven, en niet die van de studenten op zijn school. Angel heeft een voorwaardelijke celstraf van drie jaar gekregen wegens wapenbezit in een publiek gebouw en het gebruik van een geladen wapen.

'Ik zag het wapen, en toen de blik in zijn ogen'

Het filmpje is inmiddels viral gegaan en Keanon wordt geprezen voor zijn actie. "Ik zag de blik op zijn gezicht en in zijn ogen. Ik zag toen het wapen en realiseerde me dat het een echte was. Mijn instinct nam gewoon over." Hij zegt zelf ook medelijden te hebben voor Angel. "Het was overduidelijk dat hij kapot ging en ik wilde aan hem duidelijk maken dat ik er voor hem was. Ik heb hem verteld dat ik er was om hem te redden en dat het leven het waard is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ZELFMOORDPREVENTIE
Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.

Ster advertentie
Ster advertentie