OMG

Filmpjes waarin jongens pedofielen ontmaskeren gaan viral

  1. Newschevron right
  2. Filmpjes waarin jongens pedofielen ontmaskeren gaan viral

"Ik ga het echt nooit, echt nooit meer doen!" Aldus één van de pedofielen die door een groep jongens op heterdaad betrapt is. De jongens van Betrapt ontmaskeren iedere week een pedo en leggen dit vast op beeld. Vervolgens dwingen ze de pedo's om hulp te zoeken.

De schokkende filmpjes waren dit weekend onderwerp van veel kranten en nieuwssites. De filmpjes zijn al tienduizenden keren bekeken.

kind

De jongens uit Apeldoorn gaan te werk door op een chatsite met dit soort mannen in contact te komen. Dat doen ze door de 15-jarige Pim met de mannen te laten chatten. Vervolgens spreken ze af op een adres - zogenaamd de woning van Pim - waar ze de pedo's confronteren. Zowel de jongens uit Apeldoorn als de betrapte mannen worden anoniem in beeld gebracht.

dildo

In één van de filmpjes spreekt de 15-jarige Pim af met de 48-jarige Pieter. De man neemt condooms, glijmiddel en zelfs een dildo mee. Als de man staat te wachten op de afgesproken plek, rijden de pedojagers op hem af. Ze stappen uit, confronteren de man en leggen alles vast op camera.

"Ik had al zo'n vermoeden", zegt de man geschrokken. De 24-jarige Mike voert het woord: "Een seksafspraak met een 15-jarig kind kan écht niet." Vervolgens zegt Mike dat hij hulp moet gaan zoeken. Ook hebben de jongens de man aangemeld bij een hulpinstantie. Zij nemen de zaak over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

hulp

In een interview met De Stentor leggen de jongens uit dat ze ermee begonnen zijn toen ze op zoek waren naar een mooie invalshoek voor een nieuw YouTube-kanaal. Ze waren geschokt om te zien hoe makkelijk het was om mannen te vinden en met hen af te spreken. Ze willen deze pedofielen ontmaskeren zodat ze zo erg schrikken dat ze hulp gaan zoeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

reacties

De jongens krijgen veel bemoedigende reacties, maar er zijn ook kritische reacties. Want hoe slim is het om het heft in eigen hand te nemen? En is het eigenlijk ook niet raar om dit onderwerp voor likes en bekendheid te gebruiken? Op dit moment is het OM aan het onderzoeken of het wel mag wat de jongens doen en of er geen sprake is van strafbare feiten.

Ster advertentie
Ster advertentie