OMG

Undercover in Nederland ontmaskert pedofiele gastouder

  1. Newschevron right
  2. Undercover in Nederland ontmaskert pedofiele gastouder

Het SBS-programma Undercover in Nederland heeft een pedofiele gastouder ontmaskerd. Programmamaker Alberto Stegeman ging op onderzoek uit en kwam tot de ontdekking dat de man, die zelf kinderen heeft, zijn pedofilie toepast op de kinderen die zijn vrouw als gastouder ontvangt. De man werkt ook als vrachtwagenchauffeur en bekend dat hij altijd kinderporno op zak heeft.

"Op deze USB-stick staan verboden dingen. Zoveel je fantasie aankan. Van peuter tot puber in actie."

Zieke hersenkronkels

Na een schokkende mail van iemand die met een pedofiel chatte, besloot het programma dieper in de zaak te duiken. Toen een collega van Alberto de pedo belde, was hij nogal openhartig over zijn seksuele interesse in kinderen. "Als je het met mijn kinderen zou kunnen doen, als dat zeg maar ontstaat, dan zou je dat heel graag doen? Ik zeg er zeker geen nee tegen."

Volgens de man met de zieke hersenkronkels moet het wel leuk blijven door de kinderen.

"Als ze met een trauma weggaan, dan komt het op een latere leeftijd weer ter sprake en dan gaan mensen het horen die het niet moeten horen."

Grijs gebied

Advocaat Richard Korver, die vaker te maken heeft met zedenzaken, krijgt regelmatig situaties te horen van ouders die hun kinderen weghalen bij de gastouders. "Ik krijg met enige regelmatig mensen die mij aangeven dat ze ernstig het vermoeden hebben dat hun kind misbruikt of mishandeld wordt binnen een gastoudergezin. Maar dat is heel lastig te bewijzen."

Confrontatie

De man die wordt ontmaskerd in Undercover in Nederland heeft geen strafblad, maar bewijs dat hij een pedofiel is, is er in overvloed. Na een persoonlijke confrontatie met Alberto, is hij gearresteerd. In maart moet de pedo voor de rechter verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie