OMG

Autistische jongen wordt op basisschool tegen de grond gewerkt en geboeid

foto: Youtube: Jett11
  1. Newschevron right
  2. Autistische jongen wordt op basisschool tegen de grond gewerkt en geboeid

Er zijn bodycambeelden opgedoken waarop te zien is hoe de autistische Thomas (10) op een school in Texas hardhandig wordt aangepakt door een leerkracht en agent. De jongen wordt aan zijn pols de klas uitgesleurd en vervolgens in een kamertje gezet. Hier wordt hij door een agent van de school tegen de grond gewerkt en onder hevig protest in de boeien geslagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blauwe plekken

Volgens de school was Thomas andere kinderen aan het pesten en porren. Op de video is dit niet te zien. De ouders van Thomas zijn het niet eens met de manier waarop hun kind behandeld is. Ze kregen door dat er iets mis was toen ze blauwe plekken op zijn lichaam ontdekte. "Er zijn verschillende technieken die ze zouden kunnen gebruiken, maar dit slaat alles", aldus de vader.

Justice for thomas

De familie van de jongen overweegt nu om juridische actie te ondernemen. Ook hebben ze de beelden op Youtube geplaatst onder de hashtag JusticeForThomas. Onder de video zeggen ze onder andere:
"This is flat out assault and civil rights violation of a disabled little boy. Next time, call mom first and tell her the truth".

Ster advertentie
Ster advertentie