OMG

Zo breek je als toerist door in Bollywood

  1. Newschevron right
  2. Zo breek je als toerist door in Bollywood

VIDEO: Bollywood talentscouts zoeken dagelijks toeristen in Mumbai om mee te spelen in grote filmproducties. Toeristen staan volgens een reportage van AJ+ vaak te springen voor een rol en zijn vele malen goedkoper dan Indiase dansers.

De Oekraïense Olga is één van de buitenlanders die succesvol is in Bollywood. De danseres besloot de gok te wagen en verhuisde naar India. Inmiddels heeft ze haar opwachting gemaakt in meer dan dertig Bollywood films. Haar belangrijkste tip: "Neem één á twee maanden de tijd om India en het Indiase volk te leren kennen, zodat je de dans aanvoelt."

Slechte dansers

Je kan als toerist wel goedkoper zijn, maar weinig toeristen dansen beter dan de Indiase acteurs en actrices. Waarom krijgen ze dan toch een rol? Een Indiase talentscout legt het bij World Crunch uit: "Voor een Ibiza-scene in een nieuwe Bollywoodfilm zoeken ze nu 25 toeristen. Daarin moeten ze heen en weer springen, alsof ze in hun eigen wereld leven. Precies zoals jullie daar allemaal dansen in de club."

Probeer het thuis

Als je je afvraagt welk nummer je hierboven hoorde: Salman Khan & Katrina Kaif - Mashallah (Chehra Hai Mashallah) uit de film Ek Tha Tiger.

Ster advertentie
Ster advertentie