OMG

Oprah Winfrey verrast bijzondere schooldirecteur met half miljoen dollar

  1. Newschevron right
  2. Oprah Winfrey verrast bijzondere schooldirecteur met half miljoen dollar

Oprah Winfrey heeft een cheque van maar liefst 500.000 dollar geschonken aan de West Side High School in New Jersey. Dat deed ze naar aanleiding van een mooi initiatief van schooldirecteur Akbar Cook. Met zijn Lights On-project wil hij de scholieren, die vrijwel allemaal in een slechte en gevaarlijke buurt wonen, van straat houden. De scholieren kunnen daarom van zes uur 's avonds tot middernacht terecht op school om te sporten, muziek te maken of spelletjes te spelen.

Akbar Cook

Directeur Akbar Cook kwam vorig jaar ook al in het nieuws toen hij besloot wasmachines en drogers te installeren op zijn school. Dat deed hij naar aanleiding van een incident dat had plaatsgevonden op de school. Een meisje werd agressief toen een van de beveiligingsmedewerkers haar tas wilde checken. Later bleek dat het meisje dakloos was en haar tas gevuld was met vieze kleren. Ze schaamde zich en wilde niet dat iemand erachter kwam. De directeur kwam er toen achter dat ze niet de enige was die in deze situatie zat.

Baby's

Het wasmachine-project is niet het enige dat Akbar Cook zo bijzonder maakt. Hij zet zich met hart en ziel in voor zijn scholieren, die niet allemaal een zorgeloze jeugd hebben. Hij noemt hen zelfs zijn baby's, ondanks dat sommigen al twintig jaar oud zijn. "We willen er gewoon voor hen zijn. Gewoon liefde. Ik noem dat liefde. Ik probeer hen zoveel mogelijk lief te hebben", vertelde hij tijdens een interview bij The Ellen Show. In het programma krijgt Cook tot twee keer toe een flinke cheque in handen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefde

Oprah en Ellen zijn niet de enige die flink gedoneerd hebben aan de school van Akbar Cook. De directeur krijgt cadeautjes en donaties van over de hele wereld. "We waren eerst de school waar niemand heen wilde, maar nu komt iedereen naar ons toe. Dat komt door de liefde die iedereen van over de hele wereld ons gegeven heeft."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie