OMG

FunX-luisteraar die kind uit water heeft gered, roept op om elkaar te helpen

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraar die kind uit water heeft gered, roept op om elkaar te helpen

"Ik heb een meisje uit het water gered", stond in het bericht dat Morad & Dyantha via de FunX-app ontvingen. Luisteraar Star stuurde het bericht, omdat hij een belangrijke boodschap kwijt wilde aan de rest van Nederland. Het meisje leeft gelukkig nog, maar dat had anders kunnen aflopen. Er waren namelijk een aantal mensen die toekeken en niets deden.

Gered uit het water

Star vertelde dat hij zondagmiddag zijn hond uitliet toen hij ineens een klein meisje hoorde schreeuwen: "Een meisje van een jaar of twee/drie lag in het water in een meertje. Aan de overkant stonden twee vrouwen van een jaar of vijftig te roepen naar haar moeder. Dat meisje woonde naast het meertje. Die moeder was thuis, maar ze was misschien bezig in de keuken. Ik weet het niet." Hij is zonder nadenken naar het meisje gerend en heeft haar uit het water gehaald. Het meisje dat bijna verdronk was volgens hem hysterisch aan het huilen en schreeuwde naar haar moeder.

Waarom deed niemand iets?

Tot zo ver de reddingsactie, maar het enige dat Star niet heeft begrepen waren de twee schreeuwnde vrouwen. Ze riepen, maar deden verder niets. Wie had haar gered als Star niet toevallig langsliep? Nadat hij het meisje uit het water had gered, zeiden de twee vrouwen "goed zo" tegen Star. Dat schoot bij hem in het verkeerde keelgat: "Ik zei: 'NEE, geen goed zo! U kunt toch naar dat meisje rennen?!' Zij antwoordde dat ze niet kon rennen. Ik zei dat ze dan maar had moeten lopen!"

Uitschelden

Een van de vrouwen die weinig deden om het meisje te redden, kon de waarheid blijkbaar niet aan. Volgens Star schold één van de twee hem na dat gesprek uit. "Ik was zo kwaad", zegt hij bij FunX. Star heeft sindsdien niet meer gesproken met de moeder: "Ik woon boven hun, maar ik ben niet langs geweest om te praten. Ze zijn Somalisch en we verstaan elkaar niet." Star vertelde dat hij door het incident met het meisje de rest van de dag nog stond te trillen. In de avond kon hij zelfs niet normaal slapen. Star heeft zelf twee kinderen en een kleindochter waar hij constant aan moet denken.

Mobieltje verloren

"Ik bel nu met een oude telefoon om mensen te kunnen vertellen dat we elkaar moeten helpen", vertelde Star bij FunX. Hij belde met een oude telefoon, omdat zijn mobieltje tijdens het redden van het jonge meisje hoogstwaarschijnlijk in het water is gevallen. FunX-dj Dyantha hoorde dat en bood hem aan om haar oude smartphone aan te nemen. Star weigerde eerst, maar uiteindelijk wisten de FunX dj's hem toch te overtuigen. Morad gaat de telefoon zo snel mogelijk overhandigen aan de FunX-luisteraar. We moeten elkaar toch helpen, Star?

Luisteraars: Star is een superheld

De FunX-luisteraars konden de reddingsactie van Star wel waarderen. Zijn vrouw noemde hem al een held en daar zijn Nagaina, Marcella en Guilliano het mee eens. Luisteraar Daan bood zelfs al aan om een mobieltje voor Star te kopen en er waren zelfs luisteraars die aan een crowdfundingsactie dachten.

Ster advertentie
Ster advertentie