OMG

Jongste Britse lottowinnaar verspilde al haar geld, maar is gelukkiger dan ooit

foto: YouTube: ITV This Morning
  1. Newschevron right
  2. Jongste Britse lottowinnaar verspilde al haar geld, maar is gelukkiger dan ooit

Callie Rogers was nog maar 16 jaar toen ze het enorme bedrag van 1,8 miljoen pond (bijna 2 miljoen euro) won met de loterij. Inmiddels is ze 32 en is dat geld allemaal allang op.Aan The Mirror vertelt de Britse vrouw dat het winnen van het geldbedrag op zo'n jonge leeftijd haar leven compleet heeft veranderd. En niet op een positieve manier. Daarom pleit ze ervoor dat de minimumleeftijd voor het deelnemen aan loterijen omhoog moet.

"Ik moest als zorgeloos kind in een keer volwassen worden."

Leeftijd

Toen Callie de prijs won woonde ze in een pleeggezin en werkte ze in een supermarkt voor zo'n vier euro per uur. Ze vond het een enorme verantwoordelijkheid om als zestienjarige uit het niets miljonair te worden. "Op die leeftijd kan je wel allerlei goede adviezen krijgen, maar je gaat er niet naar luisteren. Ik was te jong", vertelt ze aan The Mirror.

Callie vertelt dat ze eigenlijk helemaal niet zoveel geld wilde hebben. "De jackpot was 15 miljoen pond. Ik dacht: "Ik wil helemaal niet zoveel". Uiteindelijk werd het onder verschillende deelnemers verdeeld en kreeg is 1,85 miljoen pond. Maar dan nog was dat moeilijk te bevatten."

Verspild

Al dat geld was Callie binnen een paar jaar weer kwijt. Ze gaf 17.000 pond uit aan een borstvergroting, was alleen maar aan het feesten en leende veel te veel geld aan anderen, zonder dat ze dat geld ooit terugzag. "Mensen vroegen bijvoorbeeld om geld zodat ze een nieuwe auto konden kopen en ik hielp hen dan. Ik was een softie. Nu realiseer ik me wat voor mensen dat waren. Ik werd misbruikt vanwege mijn leeftijd. Ik had heel veel neppe relaties."

Media

De afgelopen jaren waren niet makkelijk voor Callie. Ze verloor al haar geld en werd daarna ook nog eens constant belachelijk gemaakt in de media en afgeschilderd als iemand die al haar geld verspilde aan drugs.

"Ik word nog steeds heel angstig als ik nieuwe mensen ontmoet. Ik vraag me altijd af wat de familie van een nieuwe partner van me gaat vinden of zelfs nieuwe vrienden. Ik word nog steeds misbruikt om wie ik ben."

Gelukkig

Callie is nu een alleenstaande moeder van drie kinderen die werkt als verzorger voor 12.000 pond per jaar. Toch is ze nu - zonder al het geld - gelukkiger dan ooit, vertelt ze aan de Britse krant. Volgens haar is ze hét bewijs dat jonge kinderen beter niet mee moeten doen aan een loterij. Ze hoopt dan ook dat de leeftijdgrens verhoogd zal worden.

Ster advertentie
Ster advertentie