OMG

Documentaire Cake Soap duikt in Jamaicaanse wereld van huid bleken

  1. Newschevron right
  2. Documentaire Cake Soap duikt in Jamaicaanse wereld van huid bleken

Heel veel mensen hebben onzekerheden. Hoewel het vaak niet nodig is, is het best normaal. Maar als je jezelf laat verbouwen bij een plastisch chirurg of je huid bleekt, dan gaat het toch echt te ver. De documentaire Cake Soap duikt in de bizarre wereld van Jamaicanen die hun huid lichter maken. Hoe witter, hoe beter. Tenminste, dat is wat ze denken.

"Zwart en lelijk"

"Sommige vrouwen zijn zwart en lelijk. Wanneer ze hun huid bleken, dan zien ze er veel beter uit." Dat zegt één van de mannelijke geïnterviewden, die zelf ook geld uitgeeft aan bleekproducten. "Toen mijn huid lichter was, hoefde ik niks te zeggen om aandacht te krijgen. De vrouwen kwamen vanzelf."

Omgekeerde wereld

In de documentaire komt ook een blanke man aan het woord die juist van de donkere Jamaicaanse vrouwen houdt. Hij begrijpt deze hype, die extra is losgeslagen door dancehall-ster Vybz Kartel, helemaal niet. "Ik weet niet wat ze mankeert."

Status

Waar het op neer komt, de mannetjes doen het voor de vrouwtjes en andersom. Zo blijkt als ook een Jamaicaanse jongedame in beeld komt.

"Ik wil niet zeggen dat ik helemaal geen aandacht krijg als ik donker ben, maar soms als ik mijn huid weer bleek, dan lijkt het alsof mensen me ineens meer zien staan."

Het feit dat je überhaupt geld hebt voor dat huidblekende en verdunnende chemische spul, schijnt ook nog eens statusdingetje te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie