Naar homepage
OMG

5 inspirerende wereldreizigers met een beperking

  1. Newschevron right
  2. 5 inspirerende wereldreizigers met een beperking

Vandaag is het World Tourism Day! Het thema van dit jaar is Universal Accessibility, omdat reizen volgens de UNWTO ook voor mensen met een beperking toegankelijk moet zijn. Deze vijf inspirerende travelbloggers laten zien dat een handicap je niet tegen hoeft te houden om de wereld rond te reizen.

Curb Free with Cory Lee

Cory Lee is zijn blog begonnen om te laten zien dat het mogelijk is om te reizen als je in een rolstoel zit. Op zijn blog deelt hij foto's van de mooiste bestemmingen. Van de Bahama's tot Israël. Zijn doel is om elk continent te bezoeken.

Jay on life

Jay is geboren in Nigeria. Nog voor haar eerste verjaardag raakte ze besmet met het poliovirus. Hierdoor functioneren de spieren in haar benen niet meer naar behoren. Op haar vijfde verhuisde ze naar Londen waardoor ze kansen kreeg die in Nigeria niet gehad zou hebben. Op haar website vergelijkt ze steden over de hele wereld met Londen op het gebied van toegankelijkheid.

Three Points of Contact

Dat reizen meer is dan alleen het zien van indrukwekkende plekken, bewijst Dan wel. Hij is blind, maar reist desondanks de hele wereld rond. Zijn avonturen legt hij vast op Youtube.

Deafinitely Wanderlust

Het duo Lilo en Stacey zijn beide sinds jonge leeftijd doof. Met hun website willen ze de dove community niet alleen inspireren, maar ook met horende mensen verenigen. Ze posten niet alleen geschreven teksten, maar ook filmpjes in gebarentaal.

O. Christine

Toen Christine 16 jaar was, werd er bij haar lupus vastgesteld. Een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem ontregeld is. Lupus is een chronische ziekte en zorgt voor vermoeidheid, spierpijn en gewrichtsklachten. Christine besloot in 2014 haar ziekte niet langer haar leven te laten bepalen en plande een trip van zes maanden. Twee jaar later is ze nog steeds aan het reizen en geeft ze yogalessen over de hele wereld.

Ster advertentie
Ster advertentie