OMG

Turken rouwen om dood 15-jarige Berkin Elvan

  1. Newschevron right
  2. Turken rouwen om dood 15-jarige Berkin Elvan
De Turkse gemeenschap rouwt vandaag om de dood van de 15-jarige Berkin Elvan. De Turkse tiener is dinsdagochtend overleden nadat hij 269 dagen in coma lag. Dat maakte zijn familie vandaag bekend via Twitter. Een traangasgranaat van de Istanbulse politie raakte Berkin op het hoofd, tijdens de Gezi Park protesten in Istanbul.

Supermarkt of rellen?

Berkin was volgens verschillende Turkse media onderweg naar de supermarkt om brood te kopen. Anderen beweren echter dat hij meedeed aan de demonstraties, zoals op de foto die zeventien dagen eerder van hem is genomen door fotograaf Mürsel Çoban.


Gezi Park

Berkin is de achtste Turk wiens dood gelinkt wordt aan de Gezi Park protesten in Turkije. Een van hen was een politieagent.

Protestmars

De Turkse gemeenschap in Nederland rouwt momenteel op Facebook en Twitter en inmiddels zijn er protestmarsen en demonstraties aangekondigd, waaronder in Rotterdam. De Turkse politie houdt in eigen land rekening met rellen, maar demonstranten roepen elkaar juist op om in stilte te protesteren. De stille protesten in de steden Istanbul, Ankara, Izmir en Antalya.

Toch rellen

Ondanks de oproep tot stille protesten heeft er inmiddels ook een aantal kleine rellen plaatsgevonden. Demonstranten hebben een voertuig van de M.E. aangevallen, die de orde kwam bewaken bij het ziekenhuis waar Berkin overleden. De politie heeft de actie met traangas beantwoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie