OMG

Duits meisje wil opgehaald geld dat ze ontving na online haat doneren aan goed doel

foto: justgiving.com/crowdfunding/litte-girl
  1. Newschevron right
  2. Duits meisje wil opgehaald geld dat ze ontving na online haat doneren aan goed doel

Het Duitse meisje voor wie deze week maar liefst 42.000 euro werd opgehaald, wil dat het geld gedoneerd wordt aan het goede doel. Het meisje was huilend op tv te zien na de nederlaag van Duitsland tegen Engeland (2-0) en kreeg vervolgens online met ontzettend nare reacties te maken.

Haatreacties

Nadat er online screenshots van het meisje verschenen, kreeg ze allerlei haatdragende reacties over zich heen. Zo werd ze onder andere uitgemaakt voor 'kleine nazi' en 'Duitse slet'. De Engelsman Joel Hughes schaamde zich zodanig voor de reacties dat hij besloot een inzamelingsactie te starten voor het meisje om te laten zien dat "niet iedereen in het Verenigd Koninkrijk verschrikkelijk is".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Donatie aan UNICEF

Op de inzamelingspagina laat Joel weten dat hij inmiddels contact heeft gehad met de familie van het meisje. In een statement laten zij weten: "We willen iedereen bedanken voor jullie geweldige support. Mijn dochter wil graag dat jullie gulle donaties naar UNICEF gaan, wetende dat jullie liefdadigheid goed zal doen."

Inspiratie

Joel, die maar op zo'n 500 pond rekende, laat weten "buitengewoon dankbaar te zijn voor alle mensen die de inzamelingsactie hebben gesteund". Hij vervolgt: "Waar zouden we nu zijn zonder jullie hulp? Bedankt, uit de grond van mijn hart. Ik wil ook de familie speciaal bedanken. Hun moed en vrijgevigheid is een inspiratie."

Ster advertentie
Ster advertentie