OMG

Ruim 42.000 euro opgehaald voor huilend Duits meisje dat online werd uitgescholden

foto: justgiving.com/crowdfunding/litte-girl
  1. Newschevron right
  2. Ruim 42.000 euro opgehaald voor huilend Duits meisje dat online werd uitgescholden

De 2-0 winst van Engeland in de wedstrijd tegen Duitsland op het EK haalde helaas het slechtste in Engelse voetbalfans naar boven. Op tv was namelijk een Duits meisje te zien dat moest huilen na de nederlaag van Duitsland, waarna ze online bijzonder gemene reacties te verduren kreeg. Om te laten zien dat niet alle fans zo haatdragend zijn, besloot een Engelse voetbalfan een inzamelingsactie te beginnen voor het meisje, waarmee hij ruim 42.000 euro wist op te halen.

Haatdragende reacties

Kort na de nederlaag van Duitsland, verscheen het meisje huilend op de grote schermen in het Wembleystadion, waarna Engelse supporters luid begonnen te juichen. Toen screenschots van de gebeurtenis online verschenen, kreeg het meisje alleen maar haatdragende reacties over zich heen. Zo werd ze onder andere uitgemaakt voor 'kleine nazi' en 'Duitse slet'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sportieve fan

De sportieve Engelse voetbalfan, Joel Hughes, schaamde zich enorm voor de reacties en besloot een inzamelingsactie te starten voor het meisje, omdat hij wilde laten zien dat "niet alle mensen in het Verenigd Koninkrijk akelig zijn." Hoewel Hughes slechts op 500 pond rekende, werd er meer dan 36.000 pond opgehaald, wat omgerekend ongeveer 42.000 euro is. Sommige voetbalfans vonden de inzamelingsactie nergens op slaan, waardoor Hughes vervolgens het mikpunt werd van haatberichten.

Goed doel

Op de pagina van de inzamelingsactie liet Hughes weten dat hij de identiteit van het meisje nog niet heeft kunnen achterhalen. Mocht hem dat niet lukken, zal hij het ingezamelde bedrag aan een goed doel schenken.

Ster advertentie
Ster advertentie