Sport

Frank de Boer vertrekt als bondscoach van Nederlands elftal

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Frank de Boer vertrekt als bondscoach van Nederlands elftal

Het vertrek van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands Elftal is een feit. Dat meldt De Telegraaf nadat het nieuws werd gedeeld in de groepsapp van het Nederlands Elftal.

Evaluatiegesprek

Na een evaluatiegesprek over het afgelopen EK op de KNVB Campus in Zeist is besloten om de stekker uit de samenwerking te trekken. Het evaluatiegesprek stond eigenlijk voor donderdag gepland, maar de hoofdrolspelers binnen de bond besloten vandaag al bij elkaar te komen. Er zit namelijk haast bij: op 1 september speelt Oranje de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Voor die tijd moet de KNVB dus een geschikte opvolger zien te vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hevige kritiek

De Boer kreeg hevige kritiek te verduren na de 0-2 nederlaag tegen Tsjechië, waardoor Oranje afgelopen zondag al naar huis kon. De kritiek begon eigenlijk voor het toernooi al, na een paar hele matige oefenwedstrijden, maar werd even gestild door de drie overwinningen in de groepsfase van het EK. De kritiek ging vooral over de manier van spelen, omdat De Boer koos voor een 5-3-2 systeem en daarmee afstapte van de traditionele 4-3-3 waar het Nederlands voetbal om bekend is geworden.

De Boer hoopte met dit systeem betere resultaten te halen, maar aangezien ook het resultaat ontbrak, met een uitschakeling in de achtste finales, was zijn positie als bondscoach eigenlijk niet meer te redden.

Ster advertentie
Ster advertentie