Sport

Louis van Gaal haalt uit naar Oranje: "Veredeld stelletje sterren"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Louis van Gaal haalt uit naar Oranje: "Veredeld stelletje sterren"


Louis van Gaal heeft zaterdag tijdens een speech uitgehaald naar de spelers van het Nederlands elftal. Dat gebeurde op een uitzwaaitraining van het Nederlandse vrouwenelftal, waar hij de spelers op het afgelopen EK een "veredeld stelletje sterren" noemt.

'Veredeld stelletje sterren'

Zonder het expliciet te noemen, is het duidelijk dat Van Gaal het over de spelers van het Nederlands elftal heeft. "Kijk nu eens naar het Europees kampioenschap heren. Dan zie je dat een veredeld stelletje sterren het niet kunnen", zegt hij, om vervolgens de bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal een compliment te geven. "En ik heb altijd onder Sarina gezien dat er een team stond dat voor elkaar door het vuur gaat. Dus zorg ervoor dat je als team met jullie coach naar de Olympische Spelen gaat om daar goud te halen. Veel succes", aldus de oud-bondscoach.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mogelijke opvolger

De uitspraken van Van Gaal zijn opvallend, omdat hij wordt genoemd als een van de mogelijke opvolgers van Frank de Boer, die eerder deze week vertrok als bondscoach. Van Gaal was zelf eerder al bondscoach in de periode 2000-2001 en later opnieuw in 2012-2014.

Ster advertentie
Ster advertentie