Sport

Sprintster Sha'Carri Richardson positief getest op cannabis en mist mogelijk Olympische Spelen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Sprintster Sha'Carri Richardson positief getest op cannabis en mist mogelijk Olympische Spelen

De populaire sprintster Sha'Carri Richardson wordt gezien als een van de grootste kanshebbers op Olympisch goud op de 100 meter tijdens de Olympische Spelen in Tokio. De kans om goud te pakken is echter aanzienlijk kleiner geworden nu ze positief is getest op cannabis en daardoor mogelijk de Spelen moet missen.

Positief getest

De 21-jarige sprintster plaatste zich vorige maand tijdens het Olympische kwalificatietoernooi voor de Spelen, maar werd bij die wedstrijden positief getest op cannabis. Atleten die positief getest worden op het gebruik van cannabis kunnen voor vier jaar geschorst worden, tenzij een atleet kan aantonen dat het verdovende middel niet gebruikt wordt om sportprestaties te verbeteren. Dan wordt namelijk een schorsing van drie maanden opgelegd.

"I am human"

Los van dat ze mogelijk de Olympische Spelen in Tokio mist, heeft ze zich ook afgemeld bij de Diamond League-wedstrijden in Stockholm. Wat daar precies de reden voor is, is onbekend, maar ze postte in de nacht van donderdag op vrijdag wel een tweet met de caption "I am human."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goed seizoen achter de rug

Dat de sprintster mogelijk de Spelen mist, is erg jammer aangezien ze een goed seizoen achter de rug heeft. Zo liep ze vijf keer een tijd onder de 11 seconden op de 100 meter en wist ze haar beste tijd tot nu toe neer te zetten met 10,72 seconden. De enige atleet die dit seizoen sneller was, is de Jamaicaanse sprintster Shelly-Ann Fraser-Pryce die 10,71 noteerde.

Ster advertentie
Ster advertentie