OMG

FC Avondklok haalt €29.000 op voor Adina die lijdt aan ernstige hersenziekte

foto: Instagram: @defano.holwijnfoto: Instagram: @defano.holwijn
  1. Newschevron right
  2. FC Avondklok haalt €29.000 op voor Adina die lijdt aan ernstige hersenziekte

Défano Holwijn gaat tijdens FC Avondklok vrolijk verder met waar hij goed in is: een glimlach op de gezichten van mensen toveren. Nadat hij eerder al 50.000 euro ophaalde voor de zieke Souf, haalde hij maandagavond weer een groot geldbedrag op voor de 24-jarige Adina, die lijdt aan een ernstige hersenaandoening.

Adina vertelt Fernando over haar ziekte

Zeldzame aandoening

Adina heeft sinds haar haar twaalfde te maken met de zeldzame aandoening SCA7, die de verbinding tussen haar kleine hersenen en lichaam beschadigt. Dat heeft invloed op haar zicht, evenwicht, spraak en coördinatie. Zo vertelt ze aan Défano dat ze op dit moment maar 15 procent ziet met bril of lenzen. Ook is Adina's evenwicht zodanig beschadigd, dat ze een rollator nodig heeft om korte afstanden te lopen en een rolstoel of scootmobiel voor langere afstanden.

Hoop

Aangezien SCA7 een progressieve aandoening is, worden de symptomen mettertijd steeds erger voor Adina. Maar er is gelukkig nog hoop voor haar en iedereen die lijdt aan SCA7! Het Radboud universitair medisch centrum wil namelijk in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum een behandeling tegen de aandoening ontwikkelen.

Voor het onderzoek naar die behandeling is echter 150.000 euro nodig en dat vóór 1 augustus. Daarom startte Adina een doneeractie om geld op te halen voor het onderzoek. "Ik kan heel veel niet, ik voel me zwaar gehandicapt", schrijft ze op de pagina van haar doneeractie. "SCA7 heeft mij overgenomen en kapot gemaakt, ik ben een gevangene in mijn eigen lichaam. Elke dag is een ware uitdaging om door te komen, niet alleen fysiek maar ook mentaal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

29.000 euro opgehaald

Adina schakelde uiteindelijk de hulp van Défano in om een extra steuntje in de rug te krijgen. En met succes! Tijdens FC Avondklok bracht Défano mensen met veel bereik - waaronder Frenna, Ronnie Flex, Lil Kleine en Memphis Depay - op de hoogte van de doneeractie, waardoor er binnen korte tijd 29.000 euro werd opgehaald voor Adina!

"Ik was zo blij", vertelt Adina aan Fernando. "Toen hij me een bericht stuurde dat ik in zijn show mocht komen, voelde het net alsof alsof ik de loterij had gewonnen." De massale aandacht die Adina's inzamelactie daardoor kreeg, doet Adina heel goed. "Dat heeft me echt omhoog geholpen."

"Echt prachtig hoe men zich inzet voor mij. Ik heb er geen woorden voor, ik ben sprakeloos, Dankjewel iedereen, duizend keer dankjewel dat jullie gewoon klaarstaan om mijn leven te redden. Iedereen die een klein of groot bedrag heeft gedoneerd, ik hou van jullie allemaal, stuk voor stuk."

Wil je ook doneren? Check dan hier de doneeractie van Adina!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie