OMG

Rijles van Natasja eindigt in het achtervolgen van criminelen

foto: YouTube European Roads
  1. Newschevron right
  2. Rijles van Natasja eindigt in het achtervolgen van criminelen

Je kent het wel uit actiefilms: iemand springt in een random auto en commandeert om criminelen te achtervolgen. Het gebeurde tijdens de rijles van Natasja de Jong. Terwijl ze door het centrum van Emmeloord reed, vloog er een bestelbus de weg op. Seconden later sprong er iemand in de lesauto en riep dat Natasja de bestelbus moest achtervolgen.

supermarkt

Criminelen hadden namelijk kratjes van de supermarkt gestolen. Geen idee wat je ermee moet, maar het is kennelijk een goede buit voor de dieven. Ze vlogen er met hoge snelheid vandoor, zodat ze met de kratten konden ontkomen. Natasja bleef rustig staan met de lesauto en keek naar de wegscheurende bestelbus. Dat was van korte duur, want de zoon van de supermarkteigenaar, Simeon Greidanus, sprong op de achterbank en schreeuwde: "Volg dat busje! Snel!"

opgepakt

Via de snelweg achtervolgde de lesauto van Natasja de criminelen tot in het dorpje Ens, dat zo'n 15 kilometer verderop ligt. Daar werden alle verdachten uiteindelijk door de toegesnelde politie opgepakt. De politie en de supermarkt zijn het meisje en haar instructeur enorm dankbaar. Natasja zelf vond het ondanks de spanning ook een leuke les. "Volgende week mag ik weer. Dus de criminelen in de regio zijn gewaarschuwd!"

Ster advertentie
Ster advertentie