OMG

Vader treft 6 kilo drugs aan in woning dochter (21) en snitcht haar bij politie

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vader treft 6 kilo drugs aan in woning dochter (21) en snitcht haar bij politie

Een man uit Tiel wist niet wat hij zag toen hij op 4 juni bij zijn dochter langsging om haar wasmachine te repareren. De vader van de 21-jarige stuitte op diverse plekken in het huis op verdovende middelen en trof in totaal ruim zes kilo harddrugs aan. Hij twijfelde geen moment en bracht zijn dochter onmiddellijk naar het politiebureau.

Bewaren voor dealer

De 21-jarige, die onder meer in een kluis en in haar vriezer drugs als mdma, ghb en cocaïne verstopte, moest afgelopen vrijdag voor de rechter verschijnen. Ze legde uit dat ze veel uren maakte op haar werk om te kunnen rondkomen. Daarnaast had ze volgens het AD veel stress vanwege de scheiding van haar ouders. Om de pijn te verlichten, gebruikte ze drugs. Ze gaf aan niet bewust bezig te zijn met de ernst van de misdrijven die ze pleegde.

Voordat ze het echt doorhad, ging de 21-jarige akkoord met het voorstel van een dealer om drugs bij haar thuis te bewaren. Daarmee verdiende ze zo'n honderd euro per maand en mocht ze zo nu en dan een grammetje voor eigen gebruik nemen. Ze legde de rechter uit dat ze zelf niet dealde, maar dat ze wel eens geholpen had om pakketjes gereed te maken voor verkoop.

Milde strafeis

Nadat de man zijn dochter naar het politiebureau had gebracht, moest ze vier dagen in de cel doorbrengen. De vrouw vertelde aan de rechter dat ze achteraf gezien blij is dat haar vader haar 'verlinkte', omdat ze toen een 'wake-upcall' kreeg. Inmiddels zou ze clean zijn en veel hulp krijgen van familie en vrienden. Met haar verhaal probeerde ze een maandenlange gevangenisstraf, wat normaal gesproken gebruikelijk is bij dit soort grote hoeveelheden harddrugs, te ontlopen. De officier van justitie ontwikkelde begrip voor haar situatie, omdat ze vanaf het begin open en eerlijk is geweest over haar betrokkenheid.

De erkenning van de officier was ook terug te zien in de milde strafeis: tweehonderd uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Daarnaast wil ze dat de vrouw meldplicht krijgt bij de reclassering, gecontroleerd wordt op het gebruik van middelen en dat ze doorgaat met ambulante verzorging om haar te behoeden voor verslaving. Op 1 december hoort de 21-jarige de uitspraak van de rechtbank.

Hulp bij verslaving

Denk je dat je zelf een verslaving hebt? Of maak je je zorgen om iemand in jouw omgeving? Neem contact op met Jellinek voor hulp of de juiste doorverwijzing.

Ster advertentie
Ster advertentie