OMG

Politie neemt opa (84) zonder ID geboeid mee na tegen verkeer in fietsen

  1. Newschevron right
  2. Politie neemt opa (84) zonder ID geboeid mee na tegen verkeer in fietsen

Een bejaarde man (84), die nog nooit eerder in aanraking is gekomen met de politie, werd geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Toen de oude man na het middaggebed in de moskee terugfietste naar zijn huis in Amsterdam-Noord, werd hij aangehouden, vanwege tegen het verkeer in fietsen. Daarnaast had hij geen identiteitsbewijs bij zich.

"Mijn lieve lieve opa"

"Natuurlijk zijn er de laatste paar jaar vaker van dit soort gevallen in het nieuws geweest. Toch komt het een stuk harder aan als je je eigen lieve, onschuldige opa die nog geen vlieg kwaad zou doen op zo'n manier behandeld ziet worden." Dit bericht deelde zijn kleindochter op Facebook. Ze is helemaal van slag door de situatie.

De hoek om

Hoewel het standaard is dat mensen, die zich niet kunnen identificeren, worden meegenomen naar het bureau om daar hun identiteit te laten onderzoeken, lag het ID van de man letterlijk om de hoek.

"De hoek om naar zijn huis om zich te kunnen identificeren, was de politie blijkbaar teveel gevraagd. Uiteraard was de schrik groot en weigerde hij. Nadat hij weigerde werd hij hardhandig in de boeien geslagen en met veel pijn meegenomen."

Excuses

De politie heeft inmiddels excuses aangeboden voor de manier waarop ze de man hebben afgevoerd. Op Facebook schrijft de politie: "De man kon zich na een overtreding niet identificeren en hij maakte een verwarde indruk" en "De man had gezien zijn leeftijd niet op deze manier moeten worden meegenomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie