FunX

Politieagent Dwight doet Spoken Word 'Samen Tegen Etnisch Profileren'

  1. Newschevron right
  2. Politieagent Dwight doet Spoken Word 'Samen Tegen Etnisch Profileren'

Utrechtse wijkagent Dwight is politieagent en Spoken Word artiest, een bijzondere combinatie. Dwight probeert het moeilijke onderwerp etnisch profileren bespreekbaar maken. Etnisch profileren is nog steeds een groot probleem. Maar dat er twee kanten aan het verhaal zitten, probeert Dwight samen te vatten in zijn Spoken Word 'Samen Tegen Etnisch Profileren'. Vandaag gaf hij in Start de primeur.

CLIP

Bij het Spoken Word hoort ook een clip. Het is een indrukwekkende video met een interessant einde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ETNISCH PROFILEREN

In het interview vertelt Dwight waarom het zo belangrijk voor hem is om zich uit te spreken over etnisch profileren.

“Het is belangrijk dat ik mijn mening erover ventileer. We willen niet dat mensen vervreemden van de politie. De politie is er voor iedereen. Je mag mensen niet uitsluiten of anders behandelen. ”

Dwight heeft zelf veel ervaring met beide kanten van etnisch profileren. Hij komt voor zijn werk mensen tegen die zeggen etnisch geprofileerd te worden, terwijl dat niet het geval is. Maar hij is zelf ook wel eens etnisch geprofileerd bij het uitgaan.

“Ik wil nuance in de discussie aanbrengen. We moeten niet schreeuwen, maar luisteren naar elkaar.”

Hij probeert het onderwerp ook bespreekbaar te maken onder collega's. Soms is hij op stap met een collega die een dure auto aan de kant wil zetten. Dan gaat Dwight de discussie aan met zijn collega.

"Als je iemand aan de kant gaat zetten, wat naar mijn idee niet nodig is. Dan is dat een verdeeld gevoel. Ik wil mijn collega niet afvallen. Maar ik denk ook dat het niet zo chill is voor degene die wordt aangehouden."

inspiratie

Dwight droomde vroeger samen met zijn broertje al van boeven vangen. Nu is hij politieagent, maar wil hij niet alleen maar ervoor zorgen dat mensen in de gevangenis opgesloten worden.

“Ik wil mensen helpen en ze juist uit de gevangenis houden”

En naast politieagent is Dwight nu ook Spoken Word artist. Schrijven doet Dwight al sinds zijn twaalfde. Hij verkocht gedichten aan jongens die ze aan meisjes wilden geven. Later begon hij meer over maatschappelijke thema’s te schrijven. Hij werd onder andere geïnspireerd door THC. Toen hij later met Rocks van THC in een café zat, kwamen ze met elkaar in gesprek en doken ze de studio in.

“Toen dacht ik: er zit veel kracht in woorden. Misschien moet ik er wat mee doen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie