OMG

Dit koppel is al meer dan 2500 dagen op huwelijksreis

foto: Instagram @honeytrek
  1. Newschevron right
  2. Dit koppel is al meer dan 2500 dagen op huwelijksreis

Na je trouwerij ga je natuurlijk op huwelijksreis, maar het allerliefst zouden we het doen zoals Mike en Anne Howard. In een interview met USA Today vertellen zij over hun huwelijksreis, die startte op 22 januari 2012 in Brazilië en die nog altijd niet voorbij is.

Zeven continenten

Inmiddels noemen ze hun honeymoon een 'HoneyTrek' en duurt hun huwelijksreis al meer dan 2500 dagen. Het koppel is al naar zeven continenten en in totaal 53 landen geweest.

"We waren onze huwelijksreis aan het plannen toen we realiseerden hoeveel plekken we zouden willen ontdekken. Een 10-daagse reis was het voor ons gewoon niet", vertelt Mike in het interview.

"Het leven is kort, de wereld is groot en de waarde van reizen is te groot om te wachten tot je met pensioen bent."

bloggen

Hoe ze dat allemaal betalen? Door te bloggen over hun avonturen op HoneyTrek.com. Daarnaast heeft het koppel net een boek in samenwerking met National Geographic gelanceerd over de avonturen van reizen als koppel; Ultimate Journeys for Two.

De eerste zes maanden van hun reis tikten ze hun bucketlist-items af, zoals Machu Picchu in Peru, the Great Barrier in Australië en een safari. Daarna besloten ze nog meer van de wereld te ontdekken. Op dit moment passen ze op een huis in Honduras voor twee maanden.

"Door niet op de hotelstrip te verblijven, échte buren te hebben, te shoppen in lokale supermarkten en vrienden uit Honduras te maken, ervaren we deze plek écht."

niet gesponsord

Volgens de Howards is het mogelijk om te reizen zonder dat je gesponsord wordt. Beiden hebben een jaar gepland en gespaard voordat ze vertrokken. Ze hadden in ieder geval geld voor 16 maanden reizen. Dan ging het om 40 dollar per persoon per dag.

Inmiddels zijn ze zo goed geworden in goedkoop reizen, dat hun budget nog maar op 20 dollar per dag zit. Ze hebben zelfs geleerd hoe ze af en toe gratis kunnen vliegen. Ze lezen blogs, gaan naar ontmoetingen met andere belangrijke mensen uit de reiswereld en hebben zich opgegeven voor een cursus om hun miles zo hoog mogelijk te kunnen krijgen. Ook weten ze hoe ze gratis op plekken kunnen verblijven.

Nog niet stoppen

Plannen om te stoppen met reizen hebben de twee nog niet.

"We hadden een huis als eigendom, werkten van 9 tot 5 en hadden veel geld", vertelt Mike. "Maar we hadden deze trip om de wereld nodig om te realiseren dat er nog veel meer manieren zijn om succes en blijheid te vinden."

"Iedere dag reizen we, leren we iets nieuws, maken we nieuwe herinneringen of maken we nieuwe vrienden."

Ster advertentie
Ster advertentie