OMG

Nederlands hijabmeisje gaat viral met origineel Halloweenkostuum

  1. Newschevron right
  2. Nederlands hijabmeisje gaat viral met origineel Halloweenkostuum

De 21-jarige Nora Belk uploadde een foto van zichzelf verkleed als Harley Quinn voor Halloween. Ze had niet verwacht dat de foto al snel viral zou gaan in het buitenland.

''Als je probeert Harley Quinn te zijn voor Halloween en je je realiseert dat je een hijab draagt.''

Hijabi-Bambi

Nora maakte de tweekleurige hijab zelf. Nora draagt altijd een hijab tijdens Halloween, maar dit is de eerste keer dat ze haar hoofddoek aanpaste aan haar kostuum. Vorig jaar verkleedde ze zich als Bambi met hijab.

Creatief kostuum

In een interview met Pedestrian.TV vertelt ze dat er helaas ook genoeg negatieve reacties kwamen.

''De opmerkingen dat ik mijn hajib af zou moeten doen om me te verkleden verbaasde me. Sommige mensen zeggen dat ik onderdrukt ben, terwijl ik juist creatief ben en er zelf voor kies om mijn hajib zo te dragen.''

Harley Quinn

Voor de mensen die niet zo bekend zijn met de personages van DC Comics: Harley Quinn is de vriendin van de Joker, de grootste vijand van Batman. Het personage kwam ook voor in de film Suicide Squad die dit jaar uitkwam. Het zal dus niet verbazen dat veel meisjes zich deze Halloween zullen verkleden als de superschurk. Nora wint in ieder geval nu al de prijs voor origineelste creatie.

Prinses Leia

Drie jaar geleden ging er ook een hijabi viral met haar Halloweenkostuum. Zij ging verkleed als prinses Leia uit Star Wars.

Ster advertentie
Ster advertentie