OMG

Nederlander hackt Twitter-account van Donald Trump

foto: AFP/Twitter @0xDUDEfoto: AFP/Twitter @0xDUDE
  1. Newschevron right
  2. Nederlander hackt Twitter-account van Donald Trump

Donald Trump gebruikt regelmatig zijn Twitter-account om zijn uitgesproken meningen naar buiten te brengen, maar waar de president niet genoeg rekening mee heeft gehouden, zijn hackers. De Nederlandse Victor Gevers was in staat om het account van Trump te hacken en dat bleek nog relatief eenvoudig te zijn ook!

Trumps wachtwoord onthuld

Viktor, die werkzaam is als 'ethisch hacker', probeerde in te loggen op het account van Trump en wist na zeven pogingen al zijn wachtwoord te raden. Het bleek te gaan om 'maga2020!', een afkorting van Trumps campagne-slogan 'Make America Great Again'. Het nieuws wordt inmiddels wereldwijd op Twitter gedeeld.

'Oh god, ik ben ingelogd'

De hacker kon in eerste instantie zijn ogen niet geloven. "Ik dacht 'oh god' toen ik was ingelogd", vertelt hij aan RTL Nieuws. "Ik wil juist dat het me niet lukt om binnen te komen, en al helemaal niet bij zo'n belangrijk account." Op beelden van RTL Nieuws is bewijs te zien dat hij inderdaad was ingelogd.

Geen beveiliging

Viktor besloot niets te plaatsen of te bekijken binnen het account en heeft de hack netjes gemeld. De hacker was vooral verbaasd over het feit dat Trump geen tweestapsverificatie heeft ingesteld, wat voor een betere beveiliging zorgt.


Ster advertentie
Ster advertentie