Up 2 Date

Trump gaat TikTok verbieden in de VS

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Trump gaat TikTok verbieden in de VS

Slecht nieuws voor liefhebbers van TikTok in de Verenigde Staten. President Trump gaat een einde maken aan de populaire app.

Bye bye TikTok

Trump maakt zich zorgen om het gebrek aan privacy van gebruikers. "Wat TikTok betreft, we gaan ze verbieden in de Verenigde Staten", vertelt hij aan journalisten tijdens zijn vlucht met Air Force One. De president beweert dat het verbod vanaf zaterdag zal gelden. Dit zal gebeuren door middel van een presidentieel decreet of een economische noodwet.

Veiligheid

De regering in Amerika is al een tijdje bezig met het doen van onderzoek naar TikTok. Volgens de VS is de app een gevaar voor de nationale veiligheid omdat de ontwikkelaar van TikTok, ByteDance, veel informatie binnenhaalt over Amerikaanse burgers. De VS is bang dat deze informatie wordt doorgezet naar Chinese overheid. Zoals bekend liggen Trump en de Chinezen niet bepaald lekker, dus de president wil dit koste wat kost voorkomen.

Nederland

Niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland bestaan zorgen over het gebruik van TikTok. De Nederlandse regering liet eerder weten onderzoek te doen naar de privacybescherming van (vooral jonge) gebruikers.

Ster advertentie
Ster advertentie