OMG

Man die leven riskeerde om kind te redden geeft ook nog helft van donatie weg

foto: Twitter: Asian News Internationalfoto: Twitter: Asian News International
  1. Newschevron right
  2. Man die leven riskeerde om kind te redden geeft ook nog helft van donatie weg

Soms is iemand net op het juiste moment op de juiste plaats. Dat was absoluut het geval in Mumbai, waar vorige week een kind per ongeluk op een treinrails belandde. Mayur Shelkhe zag het gebeuren en wist de jongen te redden. Net op tijd, want er naderde al een trein.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gered

Op beelden is te zien hoe een moeder met een kindje dicht langs het spoor loopt en het kindje zijn balans verliest en op de treinrails valt. Mayur, die als wisselwachter op het treinstation in Mumbai werkt, sprint vervolgens met een enorme snelheid op het gevallen jongetje af. Nadat hij het kindje op het platform heeft getild, weet hij zelf nog maar net aan de voorbijrazende trein te ontkomen.

Held

De 30-jarige wisselwachter werd op het station onthaald als held. Niet alleen door de moeder van het geredde kindje, maar Mayur kreeg ook van al zijn collega's een groot applaus. Thuis sprak hij echter met geen woord over wat er was gebeurd. "Ik was bang dat mijn ouders boos zouden worden dat ik mijn leven zo op het spel had gezet", vertelt hij aan Mumbai Mirror.

Omdat de beelden van het incident viral gingen, kwam zijn familie er als nog achter. Sindsdien wordt hij door iedereen uit zijn omgeving, zowel bekenden als onbekenden, aangesproken over zijn heldendaad: "Iedereen biedt me overal snacks en eten aan, maar ik heb niet genoeg tijd daarvoor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slechtziend

Aan Asian News International vertelt Mayur dat de moeder van het kindje slechtziend was en daarom weinig kon doen aan de situatie. "Ik rende naar het kindje toe, maar wist dat ik ook in gevaar was. Toch wilde ik hem redden."

Voor de heldendaad kreeg Mayur 50.000 roepie, omgerekend zo'n 550 euro, van zijn werkgever. Voor Mayur is dat een extra maandsalaris. Iets dat hij misschien goed zelf kan gebruiken, maar toch besloot hij de helft weg te geven. "Ik schenk de helft van het bedrag, dat aan mij is gegeven als teken van waardering, aan de welzijn en opvoeding van het kind. Ik ben erachter gekomen dat zijn familie het niet breed heeft."

Ster advertentie
Ster advertentie