OMG

Britse tiener krijgt coronaboete van 10.800 euro na feestje

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Britse tiener krijgt coronaboete van 10.800 euro na feestje

Feestjes: we kunnen er allemaal wel eentje gebruiken, maar het gaat gewoon wat moeilijk in deze tijd. Daarnaast zijn ze ook strafbaar als de coronamaatregelen niet worden nageleefd. Dat laatste heeft een 19-jarige Brit uit Nottinghamshire dit weekend wel begrepen inmiddels. Zo kreeg hij een boete van maar liefst 10.000 pond (10.800 euro) voor een huisfeestje waarbij 50 mensen aanwezig waren.

Maximum aantal mensen Engeland

Als de jongen een aantal mensen minder had uitgenodigd, was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest. Momenteel geldt in Engeland namelijk dat je maximaal met 30 mensen in dezelfde ruimte mag zijn. Aankomende maandag wordt dat maximum verlaagd naar 6 personen.

'Roekeloos'

"Dit feestje was een duidelijk voorbeeld van iemand die bewust de regels aan zijn laars lapt zonder rekening te houden met anderen", laat agent Steve Cooper weten die de tiener ook 'roekeloos' noemt. De agent waarschuwde anderen meteen om vooral geen feestjes te organiseren.

"We hebben hiermee aangetoond dat we niet bang zijn om onze volledige bevoegdheden te gebruiken. We tolereren niemand die bewust andermans leven in gevaar brengt."

Ster advertentie
Ster advertentie