In Indonesië kan je je coronaboete omruilen voor een minuut in een doodskist
- News
- In Indonesië kan je je coronaboete omruilen voor een minuut in een doodskist
In Nederland is er veel te doen over de coronaboetes, maar ook in het buitenland wordt er gediscussieerd over een passende straf voor het overtreden van de coronaregels. In Indonesië hebben ze iets creatiefs bedacht. Wanneer iemand betrapt wordt zonder mondkapje, kan diegene in plaats van een boete of taakstraf ook voor een ander soort straf kiezen: een minuut lang in een doodskist liggen.
Effectief?
Met deze opvallende en een tikkeltje lugubere straf willen de autoriteiten in Oost-Jakarta mensen bewust maken van de gevolgen die hun acties kunnen hebben. Veel mensen dragen namelijk geen mondkapje, omdat ze denken dat het niet nodig is, vertelt het hoofd van de politie in een video van AFP. "Op deze manier campagne voeren is effectief. We rijden ook rond met een doodskistenparade en vertellen mensen: 'als je de gezondheidsprotocollen negeert, eindig je misschien hierin."
In Jakarta werden al eerder doodskisten ingezet om mensen te waarschuwen. Zo werden er kisten in de stad geplaatst met daarbij bordjes met de laatste coronacijfers. In Indonesië zijn tot nu toe meer dan 180.000 coronabesmettingen gemeld. Meer dan 7700 mensen overleden er aan het virus.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Verkleed als geest
In Indonesië zijn ze vaker creatief als het om dit soort maatregelen gaat. In het plaatsje Kepuh gingen vrijwilligers namelijk verkleed als geesten de straat op om buurtbewoners te laten schrikken die onnodig op straat rondhingen. Het bleek te werken, want mensen waren doodsbang voor de zogeheten pocongs en bleven braaf in huis.
Lees ook
OMG
Klaar met Nederland en corona? 'Thaise regering wil toeristen laten overwinteren'OMG
'Geesten' in Indonesisch dorp laten mensen schrikken zodat ze thuisblijvenUp 2 Date
Emotionele Grapperhaus diep door het stof, maar treedt niet afOMG
Man krijgt schadevergoeding van bijna twee ton na valse beschuldiging van oplichting