OMG

Klaar met Nederland en corona? 'Thaise regering wil toeristen laten overwinteren'

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Klaar met Nederland en corona? 'Thaise regering wil toeristen laten overwinteren'

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op de reissector wereldwijd. Sommige landen zijn heel afhankelijk van toeristen en zitten dan ook voor een groot deel zonder inkomsten. Om dat te compenseren, komt Thailand nu met een initiatief waarmee zij hopelijk toch nog toeristen weten te trekken.

Economieboost

De Thaise regering heeft namelijk een plan geïntroduceerd waarmee toeristen een visum krijgen dat extra lang geldig is. Hiermee hopen ze dat toeristen besluiten te overwinteren in het land. Dat meldt The Bangkok Post. De grenzen van het land zijn al sinds maart dicht en veel lokale ondernemers doen dan ook hun beklag over het uitblijven van inkomsten.

Extra lange vakantie

Aan de andere kant van de wereld, waaronder hier in Nederland, snakken veel mensen naar een warme en lange vakantie. Een win-win situatie dus! Met het visum kun je als toerist namelijk tot wel negen maanden in het tropische land verblijven en daar dus de hele winter (of langer zelfs) doorbrengen. Het land mikt vooral op gepensioneerden, maar ook studenten of thuiswerkers zouden prima daar kunnen vertoeven.

Coronavrij

Mocht je het besluit nemen om inderdaad je koffers te pakken naar Thailand, moet je wel eerst twee weken in quarantaine op het eiland Phuket. Daar zul je tevens getest worden op corona, en wanneer de test negatief is, kun je door heel Thailand reizen. Het land is overigens al drie maanden corona vrij, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken!

Ster advertentie
Ster advertentie