OMG

'Geesten' in Indonesisch dorp laten mensen schrikken zodat ze thuisblijven

foto: Persoon verkleed als pocong. Beeld: Casa nayafana / Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 'Geesten' in Indonesisch dorp laten mensen schrikken zodat ze thuisblijven

In deze coronatijden laten veel mensen zich van hun creatieve kant zien. Grote kans dat je nog niets zo creatiefs voorbij hebt zien komen als een aantal inwoners uit het Indonesische dorpje Kepuh. Die dachten: laten we ons verkleden als geesten en mensen laten schrikken die onnodig op straat hangen.

Moeite met maatregelen

Omdat veel inwoners van het dorpje moeite hebben om zich aan de coronamaatregelen te houden, moest er iets gebeuren. Indonesië is na China het Aziatische land met de meeste sterfgevallen wat betreft corona. Op het moment van schrijven gaat het om 5516 besmetting en 498 doden. De oplossing was simpel: in samenwerking met de politie bedachten een aantal vrijwilligers om zich om te kleden tot geesten.

Pocongs zijn f*cking eng en het werkt!

Deze geesten zijn te herkennen aan het witte gewaad waarin ze gewikkeld zijn en hun geschminkte gezichten. De geesten staan bekend als pocongs en zijn volgens de Indonesische folklore de gevangen zielen van de doden. De vrijwilligers patrouilleren een keer per week en laten inwoners die onnodig buiten hangen schrikken. Volgens inwoner Karno Supadmo is het in ieder geval een hele effectieve strategie, want mensen zijn doodsbang voor de pocongs! Karno vertelt in een interview met Reuters: "Sinds de pocongs zijn verschenen, hebben ouders en kinderen hun huis niet meer verlaten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie