OMG

Verplegers plakken selfies op beschermpakken om patiënten gerust te stellen

foto: Instagram: pegsfordays/captain_wolf82/derekdevault
  1. Newschevron right
  2. Verplegers plakken selfies op beschermpakken om patiënten gerust te stellen

In het ziekenhuis liggen met corona kan behoorlijk eng zijn: je ligt in een vreemde omgeving te vechten tegen een nog vrij onbekend virus terwijl er niemand bij je in de buurt mag zijn. De enige personen die je ziet, zijn de zorgmedewerkers, maar die zijn vaak van top tot teen verpakt in beschermende pakken en brillen. Verschillende artsen en verpleegkundigen plakken daarom nu vrolijke foto's van zichzelf op hun pak. Zo kunnen ze hun patiënten toch een glimlach geven.

Geruststellende glimlach

"Een geruststellende glimlach kan een groot verschil maken voor een bange patiënt", schrijft de Amerikaanse Robertino bij zijn Instagramfoto in zijn coronapak. De foto ging al snel viral en zijn idee ontving veel positieve reacties. Hij inspireerde hiermee anders zorgmedewerkers om hetzelfde te doen en inmiddels gaan er online steeds meer Share Your Smile-foto's rond. "Ik hoop dat onze patiënten weten dat er een geruststellende glimlach onder dit masker schuilgaat en dat we er voor ze zijn", schrijft Peggy uit Los Angeles.

Disneyheld

Een Braziliaanse medewerkster van een kinderziekenhuis in São Paulo pakte het creatief aan. Zij plakte een afbeelding van de Kleine Zeemeermin op haar pak om de kinderen wat op te vrolijken.

Medeleven

Robertino is blij dat zijn idee zo aanslaat, vertelt hij aan Huffpost. Maar hij is nog blijer dat patiënten hierdoor op een bepaalde manier met hun verplegers kunnen connecten en het idee krijgen dat ze met echte personen te maken hebben, in plaats van met anonieme robots. "Mensen vinden het fijn om te merken dat je extra moeite doet om te laten zien dat je om ze geeft. Als zorgprofessionals zijn we dit werk gaan doen vanwege ons medeleven. Dit laat dat zien."

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie