Up 2 Date

Emotionele Grapperhaus diep door het stof, maar treedt niet af

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Emotionele Grapperhaus diep door het stof, maar treedt niet af

Justitieminister Ferd Grapperhaus is diep door het stof gegaan tijdens het Tweede Kamer-debat over het coronabeleid. De minister ligt onder vuur nadat er (meerdere) beelden zijn verschenen van zijn bruiloft, waarop te zien is dat de anderhalve meter afstand niet werd gehandhaafd. Dit terwijl nota bene Grapperhaus zelf zo hamerde op de regels en overtreders 'aso's' noemde. In het debat treedt hij het boetekleed aan, maar treedt niet af.

Fouten gemaakt

"Ik heb het zelf beslist niet goed gedaan", reflecteert de CDA'er. "Hadden we het maar met zijn tweeën gedaan", zei hij achteraf tegen zijn vrouw over de bruiloft in Bloemendaal. "Niet om deze commotie", maar omdat hij inmiddels inziet dat het "ook met zo'n klein gezelschap niet te doen was". De politicus is duidelijk geëmotioneerd, snift even, slikt en herpakt zich vervolgens.

Gereflecteerd

"Ik heb de afgelopen dagen de film nog eens afgespeeld. Ik heb moeten concluderen dat het meer en verder niet goed ging die dag met de naleving van de maatregelen en dat ik mezelf op een aantal punten meer heb laten meeslepen", aldus Grapperhaus. Hij sluit af door het "een pijnlijke les" te noemen.

Niet aftreden

Sommige politici, en de helft van alle Nederlanders, wilden dat Grapperhaus aftreedt. Dat doet hij echter niet. De minister beweert dat hij nog "voldoende gezag heeft" en vindt dat zijn positie nog altijd geloofwaardig is. Ook vindt hij dat het coronabeleid nog altijd heel goed uit te leggen is.

Ster advertentie
Ster advertentie