OMG

Vrouw dubbel in rekening gebracht voor 'te veel eten' in All You Can Eat-restaurant

foto: TikTok: @pollypaints / Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vrouw dubbel in rekening gebracht voor 'te veel eten' in All You Can Eat-restaurant

Poppy, een vrouw uit het Verenigd Koninkrijk, heeft op TikTok een bijzondere ervaring bij een All You Can Eat-restaurant gedeeld. Ze werd namelijk dubbel in rekening gebracht nadat ze te veel gegeten zou hebben.

Dubbel in rekening gebracht

Poppy deelde haar verhaal als een reactie op een andere video waarin gevraagd werd om ervaringen met fatshaming. "Ik ging een keer naar een All You Can Eat-restaurant, maar toen de rekening kwam, merkte ik dat ze me twee keer in rekening hadden gebracht", begint ze haar verhaal.

Ze dacht dat het om een fout ging en vroeg de medewerkers hoe het zat. "Toen zeiden ze tegen me dat ik te veel had gegeten." Poppy weigerde logischerwijs om dubbel te betalen. In de video lijkt ze er inmiddels om te kunnen lachen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorbeelden van fatshaming

Haar commentsectie stroomt inmiddels vol met mensen die soortgelijke dingen hebben ervaren. Zo zijn er in de reacties veel voorbeelden van mensen die gevraagd worden wanneer de baby geboren wordt, omdat anderen ervan uitgaan dat ze zwanger zijn. Verder heeft een persoon wel eens voor een winkel te horen gekregen dat ze haar maat niet hebben, zonder dat ze ook maar één stap binnen had gezet.

Gewichtsdiscriminatie en fatshaming zijn real en manifesteren zich op allerlei manieren. Niet alleen op social media, maar ook in het dagelijks leven en op de arbeidsmarkt. FunX sprak eerder met verschillende mensen die ermee te maken hebben gehad. "Ik ken zat mensen die niet aangenomen worden op werk, omdat ze dik zijn", vertelde Lotte. "Dan wordt er gezegd: je kan onze winkel niet representeren." Dik zijn zou volgens die mensen gelijk staan aan niet verzorgd of ongedisciplineerd zijn. "Dat zijn de stigma's waar we mee te maken hebben, die nergens op slaan en waar we vanaf moeten."

Ster advertentie
Ster advertentie