OMG

Man krijgt een boete van 1,4 miljoen dollar voor te hard rijden

foto: ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man krijgt een boete van 1,4 miljoen dollar voor te hard rijden

Een man in de Verenigde Staten reed 140 kilometer per uur op een weg waar hij slechts 90 kilometer per uur mocht rijden. Zijn rijstijl bleef niet onopgemerkt en hij kreeg een flinke boete van maar liefst 1,4 miljoen dollar. Dit is omgerekend zo'n 1,3 miljoen euro.

Boete

De man dacht in eerste instantie dat de boete een foutje was. Hij kreeg echter van de rechtbank te horen dat hij het gehele bedrag wel degelijk moest betalen, anders zou hij voor de rechtbank moet verschijnen. Hij schrok hier nogal van, maar kwam er al snel achter dat iedereen voor de rechter moet verschijnen als je 55 kilometer per uur te hard rijdt in Georgia.

Rechter

Ambtenaren van de stad Savannah, uit de Amerikaanse staat Georgia, maakten later duidelijk dat het hoge bedrag van de boete symbolisch is. De rechter bepaalt namelijk de daadwerkelijke boete, die niet hoger kan uitvallen dan duizend dollar. Een woordvoerder van de stad laat weten dat er gewerkt wordt aan een aanpassing van de huidige berichtgeving, om verwarring in de toekomst te voorkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie