OMG

Gezin uit vliegtuig gezet na gedwongen afstaan zitplek kind

  1. Newschevron right
  2. Gezin uit vliegtuig gezet na gedwongen afstaan zitplek kind

Een gezin met twee peuters van één en twee jaar oud zijn gedwongen uit het vliegtuig gezet. De vader genaamd Brian Schear, die met zijn gezin op een Delta Airlines-vlucht van Hawaii naar Los Angeles zat, werd verzocht de zitplek van zijn kind af te staan. De stewardess had geen genade.

"Als jullie niet meewerken, wordt het gezien als een misdrijf. Jij en je vrouw zullen in de gevangenis belanden en jullie kinderen in pleeggezinnen. Deze vlucht gaat nergens als jullie moeilijk blijven doen."

geen problemen

De man geloofde zijn oren niet en ging, tevergeefs, rustig in gesprek met de stewardess. "Ik heb betaald voor deze zitplek. Ik wil geen problemen veroorzaken, maar ik kom gewoon op voor mijn rechten."

autostoeltje

De stewardess vond dat één van hun kindjes bij de ouders op schoot kon, zodat ze die plek aan iemand anders kon toewijzen. Maar Brian had die zitplaats eigenlijk gekocht voor zijn oudste zoon, die met een eerdere vlucht naar huis is gevlogen. "Mijn jongste zoon slaapt niet als hij niet in zijn autostoeltje zit. Daarom hebben we het meegenomen om het op een aparte passagiersstoel te zetten en mijn oudste zoon met een andere vlucht naar huis laten vliegen."

middernacht

Na een lange discussie heeft de familie het vliegtuig midden in de nacht moeten verlaten. Daar komt nog bij dat ze op zoek moesten naar een hotel en nieuwe vlucht die ze uit eigen zak moesten betalen. De stewardess had daar totaal geen gevoel bij. "Vanaf dit moment zijn jullie op jezelf aangewezen."

Excuses

Na dit incident heeft Delta Airlines hun excuses aangeboden. Hoewel de schade al geschied is, late ze in een verklaring weten dat ze beter hadden moeten werken aan een oplossing. Daarnaast heeft Delta het gezin benaderd voor een terugbetaling en eventuele andere compensatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie