OMG

Deze Amerikaanse natuurkundeleraar (67) gaat viral met zijn bizarre lessen

  1. Newschevron right
  2. Deze Amerikaanse natuurkundeleraar (67) gaat viral met zijn bizarre lessen

Sommige leraren geven vreselijk saaie lessen, maar er zijn ook docenten die van elke les een feestje proberen maken. Daar is deze 67-jarige natuurkundeleraar uit Amerika er een van. Een van zijn leerlingen maakte een compilatiefilmpje van zijn gekste lessen. De beelden, waarop onder andere te zien is hoe de oude leraar op een skateboard door de gangen rolt, gaan momenteel de hele wereld over.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste baan

David Wright, zoals de Amerikaanse leraar heet, geeft al 45 jaar les op het Tidewater Community College in Virginia. "Het was mijn allereerste baan na mijn afstuderen", vertelt Wright aan Buzzfeed. "Ik had nooit verwacht dat ik hier mijn hele leven zou werken, maar het is een geweldige plek."

focus

De studenten die hij lesgeeft hebben vaak nog weinig kennis van natuurkunde, daarom probeert Wright de lessen zo leuk mogelijk te maken. "Het houdt hen gefocust", legt hij uit. In plaats van het oplossen van moeilijke wiskundige formules, wil hij liever de wonderen van wetenschap laten zien door middel van proeven. Zo maakt hij ijsjes met vloeibare stikstof en loopt hij over een bed met glasscherven.

"We praten eerst over wat er mogelijk gebeurt. Dan doen we de demonstratie. Daarna praten we over waarom iets gebeurd is. Ik probeer op een langzame manier te laten zien hoe natuurkunde werkt in de echte wereld."

Viral

Zijn spannende en leerzame lessen vallen in de smaak. Het filmpje dat een van zijn leerlingen op Twitter gooide, is al een half miljoen keer gedeeld en heeft al meer dan anderhalf miljoen likes gekregen.

Ster advertentie
Ster advertentie