OMG

Deze man fietste 6000 km om bij zijn grote liefde te zijn

foto: Facebook: Dr. P. K. Mahanandia
  1. Newschevron right
  2. Deze man fietste 6000 km om bij zijn grote liefde te zijn

Soms begin je misschien even de hoop in de liefde te verliezen, totdat je dan weer dit soort liefdesverhalen leest Veertig jaar geleden fietste Pradyumna Kumar "PK" Mahanandia van India naar Zweden om samen met zijn grote liefde te zijn. Het echtpaar is nu nog steeds gelukkig getrouwd.

Waarzegger

Pradyumna werd geboren in een afgelegen dorpje in Oost-India. Hij behoorde tot de onaanraakbaren, een groep mensen die helemaal onderaan de maatschappelijke ladder staan in India en te maken hebben met extreme armoede en discriminatie. Bij zijn geboorte kregen zijn ouders van een waarzegger te horen dat Pradyumna - in tegenstelling tot veel mensen in India - geen gearrangeerd huwelijk tegemoet zou gaan, maar zou trouwen met een vrouw uit een ver land. Jaren later blijkt de waarzegger gelijk te hebben gehad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontmoeting

Al snel ontdekte Pradyumna dat hij veel talent had voor tekenen en schilderen. Hij werd een straatartiest en ontmoette daardoor vele mensen. Maar één ontmoeting veranderde zijn leven: die met de toen 19-jarige Zweedse Charlotte Von Schedvin. Ze vroeg hem om een portret, maar hij was zo onder de indruk van haar schoonheid dat het hem niet lukte om te schilderen. Aan de National Geographic vertelt Pradyumna over het magische moment:

"Toen ze voor mijn schildersezel verscheen, voelde het alsof ik gewichtloos was. Worden kunnen dat gevoel niet omschrijven. Haar ogen waren zo blauw en rond. Het voelde alsof ze door me heen keek, als een röntgenmachine!"

Reis

Het stel spendeerde uiteindelijk twee weken samen in India, voordat Charlotte weer naar Zweden vertrok. Daarna hielden ze anderhalf jaar lang contact via brieven. Maar dat was voor Pradyumna niet genoeg en dus verkocht hij al zijn bezittingen, kocht hij een fiets en vertrok hij naar Zweden. Met niet meer dan een slaapzak en wat geld wist de man uiteindelijk zijn bestemming te bereiken.

Gelukkig

Inmiddels zijn Pradyumna en Charlotte veertig jaar samen en hebben ze twee kinderen. Over hun liefdesverhaal is een boek geschreven (The Amazing Story of the Man Who Cycled From India to Europe for Love), dat wellicht in de toekomst nog verfilmd zal worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie